TYÇP İş Kapısı Oldu

Ünye'nin Fatih beldesinde Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 5 işsizin geçici süre ile istihdamı sağlandı.

TYÇP İş Kapısı Oldu
TYÇP kapsamında Fatih Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda, beldede işsizlerin geçici olarak istihdamını sağlamak için park, bahçe ve mezarlıklar ile alt yapının yenilenmesi esas olmak üzere eylül ayına kadar çalıştırılacak olan 5 geçici işçi göreve başladı.

Belediye Başkanı Şevki Ocak, İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü'nün her yıl mahalli idarelere vermiş olduğu imkandan bu yıl ilk kez kendilerininde faydalandığını belirterek, "Beldemizde bulunan tüm mezarlıklar, park, bahçe ve mesire alanı örtü temizlikleri ile alan içinde bulunan yol, su, alt yapı gibi bakım onarıma ihtiyaç duyulan diğer hizmetlerin  yerine getirilmesi ve kamusal alt yapının yenilenmesi sağlanacaktır. Beldemiz daha önceki yıllarda bu hizmetlerden faydalanmamıştır. Bu insanlara bu imkandan faydalanmamış olsalardı geçicide olsa gurbete gideceklerdi. Şimdi beldemizden 5 aile reisinin göç etmemesini sağlamış bulunmaktayız" dedi.

Kaynak: İHA