TEVG Pervari Öğrenim Birimi, Etkinlikleri Devam Ediyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağlı, Pervari Öğrenim Birimi, etkinlikleriyle ilçede öğrencilerin uğrak yeri haline geldi.

TEVG Pervari Öğrenim Birimi, Etkinlikleri Devam Ediyor
Yaptığı etkinliklerle ilköğretim çağındaki çocuklara okuma alışkanlığı yanı sıra, kişisel ve sosyal gelişim becerilerini de kazandırılıyor. Pervari Öğrenim Birimi sorumlusu Mehtap Uras yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; “Okul içi ve okul dışı saatlerde, çocukların eğitimine destek olmak amacıyla uygulanan 2. dönem etkinliklerimizde, ilçemizdeki 7-16 yaş gurubundaki yaklaşık 400 üyemize, 50 aktif gönüllü ile hizmet verilmektedir” dedi.

Pervari Öğrenim Birimi’nde verilen etkinlikler sayesinde, çocuklarda kişisel gelişim becerilerini artırmayı hedeflediklerini belirten Mehtap Uras, İlçe kaymakamı Mimar Sinan Batmaz ve Belediye Başkanı İsmail Bilen’nin de birim olarak yaptıkları çalışmalara büyük bir destek verdiklerini ifade ederek, yapılan etkinlikler ile eğitim çağındaki çocukların iletişim, araştırma, karar verme, kaynakları etkin kullanımı, katılım, paylaşım, işbirliği ve takım çalışması gibi önemli günlük yaşamda gerekli olan becerilerin kazandırıldığını söyledi.

Siirt Valisi sayın Musa Çolak tarafından başlatılan “7’ den 70’ e Siirt okuyor” kampanyasında da destek verdiklerini belirten Uras, Birim bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanede okul dışı saatlerde çocuklara, gönüllü öğretmenler nezaretinde, kitap okutulduğunu da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA