Savaş Uçağından Bomba Düştü' İddiası

İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam eden Efes 2012 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikat sırasında Urla ilçesinde bulunan İçmeler mevkiine savaş uçağından bomba düştüğü iddia edildi.

Savaş Uçağından Bomba Düştü' İddiası
Bombayı gördüğünü iddia eden çiftçilik ile uğraşan 70 yaşındaki Edip Sevinç şokun etkisini üzerinden atamadı. Yirmi yıldır aynı yerde oturduğunu söyleyen Sevinç, “Böyle bir olayla ilk karşılaştım. Bomba olduğuna eminim” dedi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam eden Efes 2012 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikat sırasında Urla ilçesi İçmeler mevkiine savaş uçağından bomba düştüğü iddia edildi. İçmeler mevkiinde yaklaşık 800 kişinin yaşadığı Göçmen Konutlarına 200 metre mesafeye düştüğü iddia edilen bombanın patlamaması büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Bombayı gördüğünü söyleyen çiftçilikle uğraşan Edip Sevinç, yaşadığı anları anlattı. Böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirten Sevinç, “Bahçeye geldiğimde toprağa saplanmış bir şey gördüm. Toprağa saplandığı için ucu dışarı çıkmıştı. Ucunda dört adet pervaneye benzer bir şey vardı. Hemen yetkililere haber verdim. Olay yerine çok sayıda polis ile askeri yetkililer geldi. Çevrede güvenlik önlemleri alan askerler kuş uçurtmadı. Olay yerine 200 metre yakındaki evleri boşalttılar. Sanırın gelenlerin arasında bomba imha uzmanları da vardı. Onlar bombayı etkisiz hale getirmişler. Bombayı bir araca yükleyip götürdüler” dedi.

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan 70 yaşındaki çiftçi Sevinç, “Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum ama bomba olduğuna eminim. Büyük bir facia atlattık” diye konuştu.

Öte yandan, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç bir açıklama yaparak, Urla İlçesi İçmeler mevkiinde uçaktan düşen parçanın top mermisini taşıyan kısmındaki aparat olduğunu mermiyle bir ilgisi olmadığını patlayıcı bir cisim olma ihtimaline karşı önlem alındığı söyledi.

Kaynak: İHA