Öğrencilerden Anlamlı Tiyatro

Çorlu'da eğitim - öğretim veren kurumlar arasında yer alan ve imza attığı başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Furtuni - İsak Pinhas İlköğretim Okulu öğrencileri yine başarılı bir kampanyayı hayata geçirdi.

Öğrencilerden Anlamlı Tiyatro
Okulun 4 - B sınıfı öğrencileri sahneledikleri tiyatrodan elde ettikleri gelirle 2'si akülü 10 tanesi normal toplam12 tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Furtuni ve İsak Pinhas İlköğretim Okulu'nın 4 - B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmeleri Aysun Aslan nezaretinde hazırladıkları Kabadayılar Kıraathanesi adlı oyunu Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde izleyiciyle buluşturdular. İki seans halinde gösterilen oyunun biletlerinden elde edilen gelirle ise 2'si akülü olmak üzere toplam 12 tekerlekli sandalye alındı.

Memduh Şevket Esendal Sahnesinde izleyicilerin beğenisine sunulan oyunda hünerlerini sergileyen öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldılar. Oyunun sonunda konuşan Furtuni - İsak Pinhas İlköğretim Okulu Müdürü Oktay Kaplan: “Projemizin adı çığ projesiydi. Projemiz adına yaraşır şekilde çığ gibi büyüdü. İlk olarak mavi kapak kampanyası ile bu yola başladık. Topladığımız kapaklarla ihtiyacı olan yürüme engelli öğrencilere tekerlekli sandalye temin ettik ve bu sandalyeleri yerlerine ulaştırdık. Daha sonra projemizde kapak getir kitap götür kampanyası bölümüne geçildi. Burada da öğrencilerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Bu kez hem kapak hem de kitap topladık. Toplanan kitaplarla 2 bin 600 kitaptan oluşan bir okul kütüphanesi hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığımızın okullar hayat olsun projesi kapsamında kütüphanemizi velilerin ve vatandaşların kullanımına da açtık dileyen herkes gelip kütüphanemizden istifade edebilir. Burada bulunan kitap sayısını en kısa sürede 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaplan: “Tüm bu çalışmalar yürütülürken bir yandan da tiyatro sahneye koyabilmek için öğrencilerimiz istisnasız her Cumartesi günü çalışma yaptılar. Zaman zaman bu çalışmalarda bende kendilerine eşlik ettim. Ortaya böyle bir oyun çıktı. Üzüntüler paylaştıkça azalır sevinçler, mutluluklar da paylaştıkça artar. Burada sizlerle birlikte mutlu anımızı paylaşıyoruz. Engelli kardeşlerimizin ve onların ailelerinin de üzüntüsünü paylaşıyoruz. Onların derdine bir nebze de olsa çare olmak için öğrencilerimiz uğraş verdiler. Salonda boş koltuklar var gibi görünüyor ancak biletlerimizin tamamı satıldı. Bu biletlerden elde ettiğimiz gelirlerle 2 adet akülü, 10 adet de normal tekerlekli sandalye aldık ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Daha önce de 2,5 ton mavi kapak toplayarak 10 adet tekerlekli sandalye almıştık” diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkan Yardımcısı Cahit Akın ise: “Furtuni - İsak Pinhas İlköğretim Okulunun bu başarısı tesadüf değil. Çünkü yakinen tanıdığım Oktay Kaplan'ın gittiği her yere başarı götürdüğünü biliyorum. Öğrencilerin düzenlediği mavi kapak toplama kampanyası sadece engellilere tekerlekli sandalye kazandıran kampanya olarak görülmemeli. Çünkü bu sayede öğrenciler çevreye duyarlılık kazanıyorlar aynı zamanda öğrenciler, sınıflar ve okullar arası işbirliği pekişiyor. Bu kampanya ile öğrenciler TSD Çorlu Şubesi tarafından yaptırılan okulu ziyaret ediyorlar ve sakatlarla sağlamların da kaynaşması sağlanıyor” dedi.

Konuşmaların ardından akülü tekerlekli sandalyeler 19 yaşındaki Güzin Akbaş ve 53 yaşındaki Celil Çalışkan'a teslim edildi. Daha evvel normal tekerlekli sandalye kullanan Akbaş ve Çalışkan akülü tekerlekli sandalyelerine geçtiler.

Öğrencilerin sahneye koyduğu başarılı performans ve yerine getirdikleri sosyal sorumluluk projesi oyunu izleyenler tarafından büyük alkış aldı .
Kaynak: İHA