Öğrenciler, İcatlarını Tanıttılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ilköğretim öğrencilerinin yaptığı icatlar, akıllara durgunluk veriyor.

Öğrenciler, İcatlarını Tanıttılar
Siverek İsmet Paşa İlköğretim Okulu'nda açılan sergide öğrencilerin yaptığı birbirinden değişik icatlar ilgi gördü. Teknoloji Tasarım Öğretmeni Birol Ahıskan, bu çalışmaların amacının; öğrencilerin fikirlerini ortaya çıkarmak ve ülkedeki bazı kaynak ve araştırmaları bir nebze olsun geliştirmeye katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Ahıskan, “Öğrencilerimizin icatları ile birlikte günlük hayata pratik çözümler sunması, çocuklarımızın becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak için böyle çalışmalar yaptık” dedi.

Sergide; 'suyun geri dönüşümü', 'minikler için yemek ve resim masası', 'öğrenciler için kapanıp açılabilen harita masası', 'pratik çay doldurma aparatı', 'kalem traş çöp kutusu', 'otomatik çay karıştırma cihazı', 'ışıklı kapı kolu' sergilendi. En çok ilgi çeken icat ise otomatik çay karıştırma cihazı ve kalem traş kova oldu .
Kaynak: İHA