HEM’de Yıl Sonu Sergisi

2011-2012 Eğitim öğretim yılında Karabük Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce düzenlenen kurslarda kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı Yıl Sonu Sergisi açıldı.

HEM’de Yıl Sonu Sergisi
Yıl Sonu Sergisinin açılış törenine Vali İzzetin Küçük başta olmak üzere Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, davetliler, vatandaşlar ve kursiyer katıldı.

Öğrencilerin halkoyunları gösterisi ile başlayan serginin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Arslan, yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Karabük Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü olarak bu öğretim yılında köy ve mahallelerimizde toplam 67 dalda 350 kurs açılmış olup, bu kurslara 2387 erkek, 3500 kadın kursiyer olmak üzere toplam 5887 vatandaşımız katılmış ve sertifika almaya hak kazanmışlardır. Bunun yanında çok amaçlı salonumuzda toplam 132 faaliyette 52320 kişiye hizmet sunulmuştur.” dedi.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar da Halk Eğitim Merkezlerinin birer Hayat Boyu öğrenme merkezleri olarak görev yaptığını vurgulayarak, “Hayat boyu öğrenmenin amacı, bireylerin hayatları boyunca aldıkları her türlü eğitimin tanınması, derecelendirilmesi ve AB ülkelerinde de geçerliliğinin sağlanması, önceden öğrenilen bilgilerin de değerlendirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğe katkı sağlanmasıdır. Hayat boyu öğrenme örgün, yaygın ve okul dışı eğitimi kapsar. Halk Eğitim Merkezlerimizde çok çeşitli alanlarda uygulanabilecek yüzlerce ana ve alt mesleklerde kurslarımız vatandaş veya kurum kuruluşların talepleri doğrultusunda açılmaktadır. 2011-2012 eğitim öğretim yılında Eylül-Mayıs döneminde ilimiz genelinde açılan 288 mesleki kursa 4 bin 939 kişi, 35 iş makineleri kursuna 810 kişi, 579 sosyal-kültürel kursa 11 bin 228 kişi, 42 okuma-yazma 1. kademe kursuna 222 kişi, 16 okuma-yazma 2. kademe kursuna 84 kişi katılmış, 148 kişi de seviye tespit sınavı ile okur-yazar belgesi almıştır” dedi.

Karabük Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinin açılış töreninde son olarak söz alan Vali İzzettin Küçük ise, açılan kurslara iştirak eden kursiyer sayılarının hiç de küçümsenemeyecek rakamlar olduğunu belirterek, “Eskiden Halk Eğitim Merkezleri daha çok hanımefendilerin iştirak ettiği eğitim yuvalarıydı. Ama bugün bakıyoruz 3 bin 500 hanım kursiyerin yanında 2 bin 387 erkek kursiyerlerimiz bu kurslara iştirak etmiş. Bu çok önemli bir gelişme. Erkeklerin özellikle istihdam amaçlı olarak bu kurslara iştirak ettiği görüyorum. Açmış olduğumuz bu kurslardan en önemlilerinden bir tanesi iş makinesi operatörlüğü kursu. İlimizde özellikle ağır iş makinesi kullanma ehliyeti olan kişi sayısı oldukça az ve buna karşın talep çok. Bu bakımdan bu kurs istihdam sağlama açısından çok önemli ve verimli bir kurs. İlimizde özellikle bazı meslek alanlarında kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazla. Örneğin geçtiğimiz günlerde Valiliğimizin yaptırdığı bir inşaat işi için bir yere gittim ve bu dördüncü gidişim oraya. Ama orada halen taş döşeme işi yapılamıyor. Hemen ustayı çağırdım bu gecikmenin nedeni ne diye. Usta bana bu vilayette benim bu işi yapan 6 tane işçim var. Bunun haricinde diğer şehirlerden bulmam gerekiyor. Bunun içinde büyük ücretler vermem gerekiyor dedi.

Ustanın gerekçesini makul buldum. Bunlara günlük 55 TL de ücret verdiğini söyledi.

Evet her iş kıymetlidir. Önemli olan o işi iyi yapabilmektir. O işi iyi yaptığınız zaman her zaman ve her yerde kıymetli olursunuz. İşinin niteliği önemli değildir, önemli olan o işi iyi yapabilmektir.

Bugün burada sizlerin bir yıl boyunca sarf ettiğiniz emekler sonucu ortaya çıkan eserlerinizi görme imkanı bulacağız. Bu emektar binada son sergimiz olacak. Perşembe günü buranın yerine yapılacak Karabük’e yakışır, modern binanın ihalesini yapacağız. Hepinizin ellerine sağlık. Sizleri kutluyorum. Hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında düzenlenen kursları başarı ile bitirenlere sertifikaları Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Sertifika törenin ardından kursiyerlerin bir yıllık el emeği göz nuru çalışmalarını içeren yıl sonu sergisinin açılış kurdelesi Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan tarafından kesildi.

Vali Küçük ve beraberindeki diğer katılımcılar daha sonra sergiyi gezerek kursiyerlerle sohbet ettiler ve çalışmaları hakkında bilgiler aldılar .
Kaynak: İHA