Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF'12) törenle İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı.


İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, fuarın Türkiye'deki ilk organizasyonlardan bir tanesi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Kaşukçi, "Bunun yanında, 15 kurumun bir araya gelerek bir icraatı yapabildiğini gösteriyor. İlk günden 400 kişilik iş açık talebi geldi. Bu fuarda girişimciliğin ön plana çıkması için çalışmalar yapacağız.” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise istikrarlı ekonomik büyüme performansının işsizliğin gerilemesine de katkıda bulunduğunu anlattı. "Bu yılın şubat ayı işsizlik oranı yüzde 10.4 olarak gerçekleşmiştir." diyen Zeytinoğlu, bu oranın, son 8 yılın en düşük şubat ayı işsizlik oranı olduğunu ifade etti.

Vali Ercan Topaca da Doğu Marmara, 2010 yılında istihdam oranında Türkiye'nin yüzde 6.3'ünü oluşturduğunu dile getirdi. Topaca, "Kişi başına gayri safi tutarda ise 13 bin 625 dolar ile Türkiye ikincisidir. Ayrıca Kocaeli, 6638 kilovat saat tüketim ile Türkiye'nin lideri konumundadır. Bu fuar, sanayiciyi yetişmiş insan gücüyle tanıştıracak.”ifadelerini kullandı.Bu yıl 2.'si düzenlenen fuarın açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Yalova Valisi Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti .