''Doğu Anadolu Tarım Fuarı'' Açıldı

Erzurum'da ''Doğu Anadolu Tarım Fuarı'' açıldı.

Atlas Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun, İstasyon Meydanı'ndaki fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuara Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden toplam 250 firmanın katıldığını söyledi.

Fuara katılımda önceki yıllara oranla önemli ölçüde artış görüldüğünü ifade eden Atasagun, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen fuara katılımın önceki yıllara göre önemli ölçüde artış gösterdiğini söyledi.

Fuarda tarım, hayvancılık alanında sektörel kurum ve kuruluşun tanıtım yaptığını belirten Atasagun, ''Fuara 40'a yakın il katıldı.

Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi sevilere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin ve hayvancılık sektörünün, sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamaktır. Fuar, 24 ile 27 mayıs tarihleri arasında açık kalacak'' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun da fuarların tarım ve hayvancılık açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Erzurum'da tarım ve hayvancılık sektörlerinin önemli bir ivme kaydettiğini, büyükbaş hayvan sayısının 800 bine ulaştığını ifade etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise hayvancılık ve besicilikle ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, ülkenin en modern et entegre tesislerinden birini kurmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılışını yaptı .
Kaynak: AA