Denizli Valisi Abdülkadir Demir Açıklaması

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ''Denizli'de hayırseverlerimiz devletin yaptığı yatırımın üçte ikisi kadar katkı verdiler'' dedi.

Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne hayırsever iş adamı Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal tarafından ek bina yapımı için Denizli Valiliği'nde protokol imzalandı.

Protokol törenine, Vali Abdülkadir Demir, hayırsever iş adamları Ali Ulvi Bakkal ve Adnan Bakkal, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş katıldı.

Vali Demir, burada yaptığı konuşmada, Denizli'de başta eğitim ve sağlık olmak üzere her sektörde hayırseverlerin büyük destek verdiğini belirterek, ''Denizli'de son 8 yılda eğitime devlet 75 milyon lira destek verirken hayırseverler de 56 milyon lira destekte bulundu. Denizli'de hayırseverlerimiz devletin yaptığı yatırımın üçte ikisi kadar katkı verdiler. Ben inanıyorum ki, ülkemizde hayırseverlerimizin verdiği desteğin en yüksek olduğu il Denizli'' dedi.

Buldan'daki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Türkiye'de örnek bir hastane olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

''Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi, ilçede olup da bu kadar doluluk oranına ulaşan nadir hastanelerden bir tanesidir. İlçemizin coğrafi şartlarının uygunluğu nedeniyle 2010 yılında doluluk oranı yüzde 85,6, 2011 yılında yüzde 80, 2012 yılının ilk üç ayında ise yüzde 101 olarak gerçekleşmiş. Buradaki mevcut 96 yatak sayısının vasıflı yataklar olmaması nedeniyle hayırsever iki kardeş buraya ek bina yapmak için talepte bulundular. Uygun görüldü.

50 yataklı hastaneyi de yaptığımızda koğuş sisteminden iki yataklı vasıflı odalara kavuşmuş olacağız. Tüm Denizlililer adına kendilerine teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek bina protokolü Vali Demir, hayırsever iş adamları Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal tarafından imzalandı.

50 yatak kapasiteli olacak olan ek bina 1 milyon 500 bin liraya mal olacak ve tamamı hayırsever katkısıyla karşılanacak .
Kaynak: AA