Burdur’da Durgun Sulara Yolculuk Başladı

Burdur’da ‘Durgun Sulara Yolculuk’ projesi kapsamında 43 bisikletli, 3 gün boyunca Burdur ve Salda Gölü'nün çevresini dolaşacak.

Burdur’da Durgun Sulara Yolculuk Başladı
Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen 'Doğayı Pedalla Koru' projesiyle Burdur Gölü ve havzasını korumak için düzenlenen 'Durgun Sulara Yolculuk' adlı bisiklet turu başladı.

Bisiklet turunun öncesinde il müzesinde proje bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu tür faaliyetlerin artmasını isteyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, herkesin doğaya duyarlı olmasını istedi. Doğanın her geçen gün katledildiğini belirten Akkaya, buna hiç kimsenin hakkı olmadığını belirtti.

Bisiklet turuna İzmir’den katıldığını söyleyen Can Sarı, bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması için Burdur’a geldiğini söyledi.

Tura İstanbul’dan katılan Seçil Öznur Yakan, bisikletle gezerek Burdur’u tanımak istediğini ifade etti.

Burdur Gölü'nün çekilmesine dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlediklerini aktaran Bisiklet Federasyonu Burdur Temsilcisi Hüseyin Şenol, “Bilindiği gibi Burdur Gölü çok kuruyor. Buna dikkat çekerek, Burdur’u tanıtmak için böyle bir tur düzenledik.” dedi.

Bisiklet turundaki amacın doğal güzellikleri tanıtırken doğayı da korumak olduğunu vurgulayan Bisikletle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztürk, bu yüzden yoğun talep olmasına rağmen kontenjanı sınırlı tuttuklarını anlattı.

Protokolle birlikte bisikletlerle şehir turu atan bisikletçiler, 43 bisikletli daha sonra 3 gün sürecek bisiklet turuna başladı.

Ekip, Burdur Gölü'nün çevresinden dolaştıktan sonra Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'ne ulaşacak .