Belediye Baskınına Para ve Hapis Cezası
Adana Büyükşehir Belediyesi’ni bastıkları iddiasıyla yargılanan 12 kişiden 11'i bin 500 TL'den 12 bin TL'ye kadar para ve 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tupa, "Orada çalışanlar bize saldırdı. Kenan Gündoğdu'nun odasına girenler kendi çalışanlarıdır. Bize fiili saldırınca o zaman ortalık karıştı. Bilerek belediyenin malına zarar vermedim" diyerek beraatını istedi.
Ülkü Ocakları üyesi İsa Özbek de, büfe yeri almak için Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini belirterek, "Diğer arkadaşlar da oradaydı. Hep birlikte Kenan Bey’in odasına girdik. Herkes kim olduklarını tanıttı. Odaya girdiğimizde Kenan Bey sinirliydi. Belki bize karşı değildi, ancak halinde sinirli olduğu belliydi. Gürhan ‘Ben ocak başkanıyım' diyince o da, ‘Ocağınıza da başkanınıza' diyerek küfür etti, kül tablasını fırlattı. Sonra içeri adamları girdi, arbede oldu. Ben kendimi dışarı attım, kimseye zarar vermedim" dedi.
Seyhan Ülkü Ocakları Başkanı Gencay Çelik, Yüreğir Ülkü Ocakları Başkanı Gürhan Kütük, Ülkü Ocakları üyeleri Umut Kapucugil, Oğuz Memiş, Sercan Üzelmeriç, Mustafa Oflaz, Serhat Eroğlu, İbrahim Karaoğlu ile baskını azmettirdiği öne sürülen MHP Adana eski İl Başkanı Erdoğan ve müşteki sanık konumunda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu ise, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Mahkeme, sanıklar Özbek, Oflaz, Tupa, Memiş, Kapucugil ve Üzelmeriç’i 4 kişiyi darp etmekten 3’er bin liradan toplam 12’şer bin lira, Çelik’i 3 bin lira para, 1 yıl 12 gün hapis, Kütük’ü 3 bin lira para, Kenan Gündoğdu’yu bin 500 lira para, Eroğlu ve Karaoğlu’nu ise 3’er bin lira para ve 1’er yıl 5’er ay 15’er gün hapis cezasına mahkum etti. Sanıkların cezaları hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilip ertelendi. 5 yıl boyunca başka suç işlemeleri halinde sanıklar bu cezalarını da çekecekler. MHP Adana eski İl Başkanı Erdoğan ise delil yetersizliğinden beraat etti .
