Bakan Yılmaz Manisa'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bütün illerimizin enerjisini potansiyelini harakete geçirmemiz lazım ki ülkemizi de ileri noktalara taşıyabilelim.Türkiye'de değerli potansiyeller var. Yeter ki bunları iyi tespit edelim, iyi projelerle harekete geçirelim" dedi.

Manisa’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz'ı Hükümet Konağı önünde Vali Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve partililer karşıladı. Valilik makamına çıkan Bakan Yılmaz, valiliğin şeref defterini imzaladı. Manisa halkı adına teşvik konusunda 3. bölge tespitinden dolayı Bakan Yılmaz'a teşekkürlerini sunan Vali Daşöz, "Önemli destekler verdiniz. Diyanet Eğitim Merkezi başta olmak üzere pek çok konuda sizlerin destekleri, gönderdiğiniz ödenekleri yakından biliyoruz. Kalkınma ajansımız size bağlı olarak çalışıyor. Bu konuda bölgesel kalkınmada yeni bir yaklaşım olarak getirmiş olduğunuz bu sistemden dolayı da teşekkür ediyorum. Burası önemli bir sanayi, tarım şehri. Sanayi ve tarım denince akla hemen ekonomi geliyor. Oda tamamen size ait konular. Ortaya çıkan figürler hepimizi gururlandırıyor. İhracatta 7. büyük il konumundayız. Sanayi üretiminde milli gelirde ilk 15'in içindeyiz. Tarımsal üretimde aynı şekilde. Önemli devlet projelerinde İstanbul-İzmir Otoyol Projesi, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi, Torbalı Liman Projesi'nde önemli bir noktayız. Hemen her hafta yerli yabancı bir yatırımcıyla görüşmemiz söz konusu. Soma önemli bir kömür linyit bölgesi, rüzgar enerjisi gelişiyor. Kuru üzümde Türkiye birincisiyiz. Kiraz başta olmak üzere pek çok sebze meyve üretiminde önemli bir yerdeyiz. Sizin lokomatif iller dediğiniz iller arasında bulunmaktan büyük bir gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"MANİSA ÇOK BÜYÜK POTANSİYELİ OLAN BİR İLİMİZ"

Manisa'nın çok büyük potansiyeli olan bir il olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "Bunu da uzun yıllardır açık bir şekilde görüyoruz. Büyük şehirlere yakın olmak hem bir avantaj hemde bir risktir. Sizden daha büyük şehirlerin gölgesinde kalma riski her zaman vardır. Manisa bunu avantaja dönüştürmeyi başarmış bir ilimiz. Hızlı bir şekilde kalkınan gelişen bir ilimiz. Organize sanayi bölgesi gerçekten muhteşem, çok büyük bir alana yayılmış bir sanayi potansiyeli var. Tarım dediğiniz gibi önemli bir potansiyel. Enerji alanında kaynakları olan bir şehir. Manisa'nın daha iyi bir yere gelmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Ulaştırma alanında devasa projeler var. Sabuncubeli tüneli geçişinden Gebze-İstabul-İzmir bağlantısına kadar Manisa kilit bir konumda. Gelecekte çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Bir ilin gelişmişlik düzeyleri farklı yerleri olabiliyor. Manisa geniş bir coğrafyaya sahip. Çok daha ileri düzeyde olan bölümleri var. Nispi olarak biraz daha geri kalmış bölgelerimiz var. Biz teşvik sistemini yaparken tüm ili esas alıyoruz. Sadece merkez ilçeye bakmıyoruz. Manisa'yı da çok ayrıcalıklı bir yere koyduk. Göstergeler bunu gösteriyordu. Manisa bunu en iyi şekilde değerlendirecektir. Nispeten geri kalmış bölgelerde ortalamaya yaklaşacaklardır" dedi.

"SADECE BÖLGESEL TEŞVİKLERE DEĞİL, STRATEJİK YATIRIMLARA ODAKLANMANIZ LAZIM"

Türkiye'de 26 bölgede kalkınma ajansları kurduklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu bölgemizde de kalkınma ajansımızı çok önemsiyoruz. Özellikle küçük üreticileri desteklemede, yenilikçi bazı fikirleri desteklemede, bölge içi dengesizlikleri azaltıcı programlarda, yörenin yatırım potansiyellerini iyi belirleyip yatırımcılara yurt içinde yurt dışında tanıtmada ajansımıza büyük roller düşüyor. Şunun altını çizmek isterim Manisa gibi illerimizin sadece bölgesel teşviklere değil, stratejik yatırımlara da odaklanması lazım. Çünkü potansiyel var. Büyük ölçekli yatırımlar, stratejik yatırımlar bölge farkı gözetmeksizin en yüksek düzeyde destek verdiğimiz sektörler. En geri kalmış ilde de olsa en geri kalmış ilde de olsa aynı teşviki veriyoruz. Aslında teşvik sistemimizin önemli bir kısmını da bunlar oluşturuyor. Manisa'da bu potansiyel var. Büyük projelere, stratejik projelere odaklanma, bu konularda yatırımı çekme potansiyeli var."

"ÜLKE OLARAK ÇOK İDDİALIYIZ"

Organize sanayide yapılan yatırımlara ekstra teşvikler de verdiklerini belirten Yılmaz, "Manisa bu dönemde stratejik yatırımlardan da çekecektir. Türkiyede bir istikrar olduğu sürece siyasi istikrar devam ettiği sürece illerimizin potansiyelleri yerel dinamiklerle de harakete geçerse hedeflerimize ulaşacağız. Ülke olarak çok iddialıyız. İlk 10 ekonomi arasında girmek istiyoruz. Bunu sadece Ankara'yla, İzmir'le, istanbul'la yapamayız. Bütün illerimizin enerjisini potansiyelini harakete geçirmemiz lazım ki ülkemizi de ileri noktalara taşıyabilelim. Türkiye'de değerli potansiyeller var. Yeter ki bunları iyi tespit edelim, iyi projelerle harekete geçirelim. Manisa da bu anlamda gerçekten harekete geçmiş, ciddi bir gelişim sağlamış ve daha da önemlisi önümüzdeki dönemde yüksek potansiyeli olan illerimizden" dedi.

AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİKSPOR'U KUTLADI

Spor Toto 3. Lig Play-off finalinde Belediye Bingölspor ile Kahramanmaraşspor arasındaki maçını da izlemeye geldiğini ifade eden Bakan Yılmaz, her iki takıma da başarılar diledi. Akhisar Belediye Gençlikspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıkmasından dolayı Vali Daşöz'ü kutlayan Bakan Yılmaz, "Gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarı. Çok az imkanlarla çok kısıtlı imkanlarla devasa imkanları olan rakiplerini geride bırakıp Süper Lig'e çıkmış bir takım. Takım ruhuyla bunu başarmış. Aslında kalkınma denen hadise de bundan farklı bir şey değil. Ekip ruhu yakaladığınızda, iyi hedefler koyduğunuzda iyi bir teknik direktörünüz lideriniz varsa hedefe ulaşıyorsunuz. Akhisar bunu başaran bir takım. Bölgesel açıdan da önemli, bölgeye heyecan getirecek" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA