Tarihlerini Yaşayarak Öğreniyorlar

Ortaca Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu “Tarihimizi Yaşayarak Öğrenelim” projesi kapsamında Dalyan Kaunos Antik Kentini gezen öğrenciler tarihi öğrendi.

Tarihlerini Yaşayarak Öğreniyorlar
Ortaca Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu “Tarihimizi Yaşayarak Öğrenelim” projesi kapsamında Köyceğiz’e bağlı Çandır köyü sınırları içinde yer alan Dalyan Kaunos Antik Kentine gezi düzenlendi.

Ortaca Belediye Başkanlığı, İl Kültür Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin katkıları ile başlatılan ‘Tarihimizi Yaşayarak Öğrenelim’ Projesi kapsamında Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Dalyan Antik kent Kaunos Gezisi düzenlendi.

Bu proje ile öğrencilerin tarih bilincinin daha da geliştirmeye başladığı bildirildi.

Bu tür gezilerin bütün ilçe çapında düzenlenmesi tavsiye edildi. Öğrenciler bu geziden sonra yaşadıkları yörenin tarihi zenginliklerine daha fazla sahip çıkma konusunda bilinçlendi.

Projenin sahibi Beden Eğitimi Öğretmeni Şinasi Kurt; “Öğrencilerimizin bölgemizdeki tarihi yerlerini görmeleri amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Yaptığımız gezide Ortaca Belediye Başkanlığı, İl Kültür Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları oldu. Bu tür etkinliklerin artarak devam ettirip, öğrenci ve halkımızın bu tür yerlere gidip görerek tarihimizi yakından görme imkânları olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA