Tahliye Oldu İşe Başladı

Muş’ta, Denetimli Serbestlik Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından tahliye olan bir hükümlü işe başladı Yaklaşık 8 yıl önce çıkan bir kavganın ardından tutuklanarak 20 yıl hapse mahkum olan ve 8 yıldır cezaevinde yatan Halit Ş.

Tahliye Oldu İşe Başladı
İsimli hükümlü, Denetimli Serbestlik Kanunu’nda değişiklik öngören yasanın uygulamasının ardından tahliye oldu. Önceki gün Belediye Başkanlığı’nda yapılan Koruma Kurulu toplantısında iş başvurusu değerlendirilen Halit Ş. için bir demir doğrama firmasında uygun iş bulundu. Koruma Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda işe başlayan Halit Ş., gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu söyledi.

Uzun yıllarr cezaevinde yattığını ifade eden Halit Ş., Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalandıktan sonra iş başvurusunda bulunduğunu hatırlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu toplantısında kendisine uygun iş bulunmasının ardından hemen işe başladığını belirten Halit Ş.; “Burada gelip işe başladım. Başta devlet olmak üzere katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda çalışıyorum ve işimi çok seviyorum. Burada aldığım para ile çocuklarıma ve aileme bakmaya çalışıyorum” dedi.

Halit Ş.’nin çalışması için firmayı ikna eden Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şerafettin Subaşı; “Bu tür vatandaşlarımıza destek olmak herkesin görevidir. Bu arkadaşımızın iş başvurusu bize iletildiğinde hemen arayışa başladık. Sanayi sitemizde faaliyet yürüten bir kapı doğrama atölyesinde kendisine uygun iş bulduk. Hükümlü arkadaşımız burada iş başladı” diye konuştu.

Kaynak: İHA