Sincan Lale Alt Geçidi Trafiğe Açıldı

Sincan’ın merkezinde trafiğin oldukça yoğun olduğu bir noktada yer alan Lale Alt Geçidi trafiğe açıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı temel atma töreni ile DDY tarafından yaptırılan Lale Alt Geçit projesi Sincanlıların hizmetine açıldı. Gidiş ve dönüş yönü olarak tasarlanarak 400 metre uzunluğunda inşa edilen Lale Alt Geçidi, gerek yayalar ve gerek araç trafiği için son derece önemli bir rahatlama sağlayarak, ilçe ticareti için de önemli bir kazanım sağlamaya hazırlanıyor. Trafiğe açılışı ile hem taşıt hem yaya akışını olumlu etkileyecek olan alt geçit bölgeye canlılık da kazandıracak.

Alt geçidin açılmasını büyük bir memnuniyetle karşılayan vatandaşlar ise, alt geçidin ilçeye getireceği yeniliklerle, yaşanacak olası kazaların önüne geçilirken trafiğin rahatlamasıyla da ilçe merkezindeki görüntü kirliliğinin de son bulacağını ifade etti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Sincan’a ve Sincanlıya yaptığı hizmetlerden dolayı Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne ve ekibine tüm vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Sincan’da projeler art arda tamamlanıyor. Lale Alt Geçidi ile trafik akışında rahatlama olduğu kadar, vatandaşlar da artık can güvenliğini düşünmeden tren yoluna girmeden emniyetli bir şekilde geçişlerini yapabilecekler. Lale Alt Geçidi Sincan’ımız için hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA