Ordu’da 3 Katlı Ev Kül Oldu

Ordu’nun Çatalpınar ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde çıkan yangında 3 katlı ev kül olurken, yanındaki evde de büyük çapta hasar meydana geldi.

Ordu’da 3 Katlı Ev Kül Oldu
Edinilen bilgiye göre, Gündoğdu köyünde Ali Yılmaz’a ait olan 1 katı ahır 3 katlı evde kimsenin evde olmadığı bir sırada yangın çıktı. Çıkan yangın için olay yerine Fatsa, Aybastı, Kabataş, Çatalpınar, Göller, Çamaş, Bolaman, Işıktepe ve Gürgentepe ilçelerinde itfaiye ekipleri sev edildi. Ancak Çatalpınar dışında diğer ilçe ve beldelerin yangına mahalline çok uzak olması nedeniyle ev yanmaktan kurtarılamadı. İtfaiye ekipleri yangın çıkan evin bitişiğindeki evlere sıçramasını önledi. Yangın çıkan evin bitişiğinde olan Mustafa Yılmaz ve Özcan Yılmaz’a ait binadaki daireler de hasar gördü.

Fatsa Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Yavuz, yangın ihbarının ilk önce Fatsa’ya geldiğini belirterek, “Biz ihbar alır almaz bir yandan ekiplerimizi olay yerine sev ettik bir yandan da diğer ilçe ve beldelerdeki itfaiyeleri olay yerine yönlendirdik. Ancak yangın mahalli olay yerine çok uzak olduğu için ekiplerimiz varana kadar ev tamamen yanmıştı. Olay yerine giden bütün ekipler yangının diğer eve ve mahalleye sıçramasını önledi” dedi.

Gündoğdu köyündeki yangını duyar duymaz olay yerine gelen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Soğuksu ile köylüler arasında 'susuzluk' yüzünden uzun tartışmalar yaşandı. Selahattin Soğuksu, köye su gelmesi için çalışmaların devam ettiğini söylese de köy halkını ikna etmek kolay olmadı. Köylüler, köyde su olsaydı itfaiyeler gelene kadar yangına müdahale edebileceklerini dile getirdiler .
Kaynak: İHA