Memurlar Tek Yürek Oldu

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği ve Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu tarafından, hükümetin memur zam oranlarını protesto amacıyla dün İzmir'de bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Memurlar Tek Yürek Oldu
İki sendikanın düzenlediği protesto eylemi kapsamında farklı iş kollarında görevli 10 bine yakın memur, Basmane Meydanı'ndan Konak Meydanı'na ellerinde pankartla slogan atarak yürüdü. Akın akın caddeleri dolduran kalabalığın kortej yürüyüşü için trafik kapatıldı, trafik aksadı. 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri de ellerinde “Öğretmenim insanca yaşamak için ücret istiyor” ve “Eğitim hakkımı istiyorum” yazılı pankartlar taşıdı.Konak Meydanı'nda toplanan memurlar Hükümet'in zam oranını protesto etti. Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu üyeleri, İzmir’in Büyükşehir Belediyesi önünde, Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri ise bir kaç metre uzaklıktaki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde toplandı. Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu adına konuşan Ramiz Sağlam, kendi platfomlarında yaptığı konuşmada, grev hakkının olmadığı bir toplu sözleşme sisteminin olamayacağını söyledi.

"Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012'nin Türkiyesi'nde bizi hâla 'kapı kulu' olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grev hakkını kullanıyoruz" diyen Sağlam, 'Grev hakkınız yok' tehditlerini boşa çıkaran yüzbinlerce kamu emekçisinin bugün tüm Türkiye'de hayatı durdurduğunu söyledi.

Sağlam, konuşmasında, "Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin yürekleri bugün bizimle çarpıyor" ifadelerini kullandı. Sağlam'ın konuşmasının ardından Grup Yel Değirmeni bir konser verdi. Müzik eşliğinde halay çeken memurlar konserin ardından dağıldı .
Kaynak: İHA