MEGİAD’a Yeni Elbise: ‘Mersin GİAD’

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, yeni dönemde birçok yeniliği hayata geçirdiklerini belirterek, “Üzerimize dar gelen elbiseyi artık çıkardık yeni bir elbise giydik.

MEGİAD’a Yeni Elbise: ‘Mersin GİAD’
Çünkü artık kabuğumuza sığmıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan’ın da katılımıyla genel kurulunu yapan Mersin GİAD, yeni dönemde birçok yeniliğe imza atıyor. Genel kurulda yeniden başkan seçilen Alper Gürsoy, derneğin önümüzdeki 2 yılda yapacaklarını İHA muhabirine anlattı. Genel kurulun çok iyi geçtiğini, ilk kez yaklaşık 450 kişinin katılımıyla böylesine bir genel kurul gerçekleştirdiklerini ifade eden Gürsoy, genel kuruldan sonra marjinal birkaç değişiklik yaptıklarını kaydetti.

“Genel kurulumuzda biz üzerimize dar gelen elbiseyi artık çıkardık, yeni bir elbise giydik. Çünkü artık kabuğumuza sığmıyoruz” diyen Gürsoy, tüzükte isim değişikliğine giderek Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) olan isimlerini Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) olarak değiştirdiklerini anlattı.

“KENTE FARKLI BİR PENCEREDEN BAKMAYA ÇALIŞIYORUZ” İki yıl önce göreve geldiklerinde ‘Fark yaratacağız, farklı şeyler söyleyeceğiz’ sloganı ile yola çıktıklarını anımsatan Gürsoy, bu dönemdeki sloganlarının ise ‘Yeni şeyler söylemek, yeni şeyler yapmak lazım’ olacağını söyledi.

İlk dönem kentte, bölgede ve Türkiye’de en etkin GİAD olduklarının altını çizen Gürsoy, “Türkiye’deki en etkin GİAD’lardan ilk üçün içerisindeyiz. Biz herkesin konuştuğunu konuşmuyoruz, biz kenti farklı bir tarafa çekmek istiyoruz. Hep birlikte baktığımız pencereden değil, farklı bir pencereden dışarıya bakmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla ‘yeni şeyler söylemek için yeni şeyler yapmak lazım’ diyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ ÜYE SAYIMIZI 500’E ÇIKARTMAK” MEGİAD ismini taşımaktan büyük gurur duyduklarını ve bunu devam ettireceklerini vurgulayan Gürsoy, ancak içine koydukları vizyonu biraz değiştireceklerini bildirdi. Dernekte ilk önce 49 olan üye seçilme ve seçme yaşını 60’a çıkardıklarını anlatan Gürsoy, “Biz derneği iki sene içerisinde 4,5 kat büyüttük. Hedefimiz bundan sonra en az 2,5 kat büyütmek. Hedefimiz, 185 civarında olan üye sayımızı 500’e çıkartmak. Tüm altyapımız buna hazır. Bu anlamda da kentte orta yaş işadamları derneği olmadığı için özellikle 30-45 yaş arasını hedefliyoruz. Çünkü bu yaş aralığındaki işadamları bizim seçme ve seçilme yaşımız 60 olduğu için derneğimize minimum 15 yıl hizmet verecek. Bizim hedefimiz de bu” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde bir farklılık daha yaparak, 11 kişilik dernek yönetim kuruluna 11 kişilik yedek listesini de ikinci bir yönetim kurulu gibi ekledikleri bilgisini veren Gürsoy, şöyle devam etti: “Onları da bu dönem çalıştırıyoruz ve gelecekte dernek yönetimine hazırlamak için yavaş yavaş koşturuyoruz arkadan. Onlara böyle bir jimnastik yaptırıyoruz. Çünkü bizden sonra dernek başkanlarına, dernek yöneticilerine ihtiyacımız var.” “DERNEĞİMİZİ ÇEKİM MERKEZİ YAPTIK” Geçen dönem farklı şeyler dile getirip öne çıktıklarına, bu dönem de kent için yeni şeyler söylemek üzere yola çıktıklarına vurgu yapan Gürsoy, derneği çekim merkezi yaptıklarını, bunun da önemli olduğunu belirtti.

İnsanların, maddi ve manevi olanaklar olmak üzere iki şey için sivil toplum kuruluşlarına üye olduklarına işaret eden Gürsoy, “Maneviyat; getirdiğiniz misafirler, yaptığınız konferanslar, verdiğiniz eğitimler, duyurularınız, yurt dışı ve yurt içi seyahatlerdir. Maddi ise derneğe üye olduğu için yaptığı ekstra iştir. Bir de bu gerçek var. Biz bu gerçeğin fitilini yakmak için geçen yıl yıllık 1,5 milyon TL üyeler arası alışveriş yaptık. Bu yılki hedefimiz 4 milyon TL, önümüzdeki yıl hedefimiz 10 milyon TL üyeler arası alışveriş. Biz buradan neyi hedefliyoruz? Eğer otomobil alacaksa derneğe üye olan insanlardan alacak, kamera, güvenlik, gümrükçü alacaksa derneğe üye olanlardan alacak. Bu da kentte sadece bizim uyguladığımız bir yöntem. Bunda da en az yüzde 70 başarılıyız. Biz derneği çekim merkezi yapmak istiyoruz. Derneğe üye olanların dernek standartlarını da karşılaması, düzgün ve dürüst olması, sözünde durması lazım” şeklinde konuştu.

Dernekteki alışveriş zinciri dolayısıyla daha ileriki yıllarda üyeler arasında bir meslek sınırlaması yapmayı düşündüklerini de aktaran Gürsoy, yeni dönemde yapacakları en büyük işlerden birinin ise eski bir başbakan ya da eski bir cumhurbaşkanı gibi Avrupalı bir lideri kente getirmek ve bir panelde ağırlamak olacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA