Manisa'da Memurlar Bir Günlük İş Bıraktı

Hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle bugün tüm ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da da memurlar iş bırakarak eylem yaptı.

Manisa'da Memurlar Bir Günlük İş Bıraktı
Hükümet ile memurlar arasında 21 gün süren zam pazarlığından istenilen sonuç çıkmayınca sendikalar grev kararı alarak iş bıraktı. Manisa’ da KESK’e, Kamu-Sen’e, Eğitim-İş’e, Emekli-Sen’e ve Memur-Sen’e bağlı yaklaşık 5 bin kamu çalışanı cadde ve sokaklarda yürüyüş yaparak hükümetin zammını protesto ettiler. Hastanelerde acil durumlar dışında hizmet verilmezken, okullarda ise eğitim bir günlüğüne durdu.

KESK’e bağlı sendikalar Manisa merkezde iki ayrı koldan sabah erken saatlerde toplanarak Manolya Meydanı’na kadar yürüyüş yaptılar. Gazi İlköğretim Okulu ‘nün önünde toplanan KESK’e bağlı bir grup sendika, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan ikinci grupla aynı zamanda yürüyüşe başladılar. Yürüyüş öncesinde sendika üyeleri davul ve zurna eşliğinde halaylar çektiler. Manolya Meydanı’na kadar düzenlene yürüyüş sırasında KESK üyeleri ‘Hükümet Zammı Al Başına Çal’ sloganları atarak verilen zammı protesto ettiler.

Kamu-Sen’e bağlı sendikalar ise Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek hükümeti verdiği zammı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaparken, Memur-Sen üyeleri Kültür Sitesi önünde, Eğitim-İş Sendikası ise kendi şubelerinin önünden Manolya Meydanı’na kadar yürüdüler. Çeşitli kollardan yürüyüş düzenleyen sendikaların ortak basın açıklaması yeri Manolya Meydanı oldu. Manolya Meydanı’nda ilk olarak Kamu-Sen’e bağlı sendikalar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Genç yaptığı açıklamada, hükümetin zammının kabul edilebilir bir durumunun olmadığını söyledi.

Kamu-Sen’in basın açıklaması yaptığı sırada Eğitim-İş’e bağlı bağlı sendika üyeleri meydana 100 metre kadar gelerek açıklamanın bitmesini beklediler. Kamu-Sen’in açıklamasının ardından meydanı alan Eğitim-İş üyeleri halaylar çektikten sonra basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı yapan Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce, hükümetin kamu emekçisini iyice fakirleştirerek kendisine köle etmek istediğini ifade etti.

Eğitim-İş’in basın açıklamasının ardından meydanı KESK’e bağlı sendikaların üyeleri doldurdu. Meydanı dolduran yaklaşık 2 bine yakın sendika üyesi ellerindeki pankartlar ve sözlü olarak zammı protesto ettiler. KESK Manisa Şubeler Platformu adına açıklamayı Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin yaparak, verilen zammın kamu emekçileriyle dalga geçer niteliğinde olduğunu ve kamu çalışanın talep ettiği zammın verilinceye kadar eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından KESK üyeleri halaylar çektiler.

Manisa’da gün boyunca çeşitli alanlarda eylemler devam etti .
Kaynak: İHA