Kolej Gibi Köy Okulu

Mamuca İlköğretim Okulu'na SODES kapsamında yapılan çok amaçlı spor sahasının açılışı, festival havasında düzenlenen bir törenle yapıldı.

Kolej Gibi Köy Okulu
Çok amaçlı spor sahasının açılışına; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Mamuca İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Cömert, çevre okul müdürleri, öğretmenler, Mamuca köyü sakinleri ile öğrenciler katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende, öğrencilerin hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler beğeniyle izlendi. "Hoşgeldiniz" konuşması yapan Okulun Müdürü Faruk Cömert, “Üç yıl önce okulumuzun duvarına 'Welcome to Mamuca College' yazısını yazdığımızda herkes bunu bir espri olarak algılamıştı ama bugün görüyorsunuz ki okulumuz gerçekten köy okulundan ziyade bir kolej imkanlarına sahiptir. Sahamızda tenis kortu yer almakta ve basketbol oynanmaktadır. Bu aktivitelerin bugün Harran ovasının köylerinde yapılıyor olması gurur verici bir olay. Ben, başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere Sayın Valimize ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Okul müdüründen sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, şöyle konuştu: “Bugün burada bulunmaktan ve sizleri görmekten son derece mutlu oldum. Burada, bu okulda hakikaten bir kurum kimliği oluşmuş. Öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve halkımız hep beraber. Biz de bu spor sahasının açılışına geniş bir kadroyla katıldık. Bunun için buradayız. Sizlerin yanınızda olduğumuzu göstermek için buraya geldik." SODES projesinin çok önemli olduğunu belirten Ahmet Pala, bu projeyle birçok okulun oyun alanlarına, spor sahalarına ve çok amaçlı salonlara kavuştuğunu söyledi.

Bugün SODES kapsamında çok amaçlı spor sahasının açılışını gerçekleştireceklerini anlatan Pala, "Vali yardımcımız ile birlikte okulu gezdik, şehir merkezinde bile böyle güzel okul yok diyebilirim. İdarecilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Sevgili Mamucalılar, her platformda ifade ediyorum; öğretmenlerimiz bizim en güçlü halkamızdır. Velilerimiz en büyük dayanağımızdır. Zira biz onlarla var oluyoruz ve bütün hizmetlerimiz onlar içindir" diye konuştu.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın anne ve babalarından özel bir ricası olduğunu anlatanAhmet Pala, konuşmasını şöyle tamamladı: "Her ne kadar zorunlu eğitim 12 yıla çıksa da kız çocuklarımızı lütfen özenle ve itinayla okullara gönderelim. Kadınlarımız, kızlarımız bizim için çok önemlidir. İyi yetişmiş anneler yarını kurgulayacak ve kuracaklar. Kadın, öyle basit bir varlık değildir. Kadın, toplumu doğuran ve şekillendiren bir varlıktır. Onun için en kıymetli varlığımızdır. Eğer kız çocuklarımız okurlarsa, okullaşırlarsa, geleceğimiz daha sağlam ellerde olacak. Çünkü onlar çok daha bilinçli, bilgili, kültürlü anneler olarak çocuklarını daha iyi yetiştirecekler.” Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş de konuşmasında, öncelikle böyle büyük bir ilgi ve alakayı beklemediğini belirterek "Hepinizi buraya geldiğiniz için tebrik ediyorum. Okulu gezdim, çok güzel olmuş. Hakikaten il merkezindeki birçok okuldan durumunun çok daha iyi olduğunu gördüm. Onun nedenini şimdi daha iyi görüyorum. Yani velilerin de böyle bir etkinliğe geliyor olması, okul müdürünün böyle ilgili bir arkadaş olmasındandır" dedi.

SODES projelerinden sorumlu vali yardımcısı olarak iki yıldır görev yaptığını anlatan Ramazan Seçilmiş, en ücra köye bile hizmet götürüp oraları da SODES projelerinden yararlandıracaklarını söyledi.

Bunun somut örneklerinden birini, burada görmekten çok büyük mutluluk duyduğunu anlatan Seçilmiş, şöyle konuştu: "Emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere bütün öğretmen arkadaşlarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Sizler görüyorsunuz bazı şeyler değişiyor, ülkemizde bir vali yardımcısını, bir il milli eğitim müdürünü bir köyde oyun sahasının açılışında görebiliyorsunuz. Hizmetler rahatlıkla ayağınıza geliyor. Yöneticiler rahatlıkla ayağınıza geliyor. Bu değişimin güzel örneklerini burada görmekten hakikaten mutluluk duyuyorum." Köylerde büyümüş bir köy çocuğu olarak çocukların okula gönderilmesini isteyen Seçilmiş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çocukları okutun. Bunlarda öğretmen olsun, bunlar da vali yardımcısı olsun, bunlar da hakim olsun, savcı olsun. Çünkü bu devletin kapıları okuyan herkese açık, cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri de herkese fırsat eşitliği sunmuş olmasıdır.” Açılış konuşmalarının ardından Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, veliler ile birlikte çok amaçlı spor sahasının açılışını törenle yaptı. Açılıştan sonra, taşımalı ilköğretim okulları arasında daha önce yapılan futbol ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve plaketleri; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan tarafından verildi.

Kaynak: İHA