Hastanede ''Ebru'' Sergisi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ebru sergisi açıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazlı Erdoğan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan sergide yaptığı konuşmada, hastane sağlık çalışanlarının yaptığı ebruları sergileyerek, sosyal faaliyetlere yoğunlaştıklarını ifade etti.

Ebru kursunda eğitim alan 10 kişiden 7'sinin hastane çalışanı olduğunu belirten Erdoğan, ebru eğitim çalışmalarına sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Eğitmen Kadir Tuzcu da, sergide 54 eserin bulunduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının kursta bir yıl eğitim aldığını ifade etti.

Ebru sanatının yüzde 70'lik bölümünün sudan oluştuğunu belirten Tuzcu, ''Sağlık çalışanları kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Bir yıllık çalışmamız sonucu böyle bir sergiyi açtık. Ebru farklı bir sanat dalı. Bu sanatın yüzde 70'i sudan oluştuğu için insanı rahatlatan bir yönü var. Sağlık çalışanlarımızda kursumuza katılarak stres atma imkanı buldu'' dedi.

Kursa katılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Hatice Taslak ise ebrunun önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek, yaptığı eserde uzayı yansıttığını ifade etti.

Taslak, ebru sanatının tıpla örtüşen yanları olduğunu belirterek, eserlerdeki renklerin hücrelere benzerlik gösterdiğini söyledi .
Kaynak: AA