Grev Yapan Memurlar Alanlara İndi

Hükümet ile memur konfederasyonları arasında anlaşma sağlanamamasının ardından grev kararı alan memurlar, zam teklifini alanlara inerek protesto etti.

Ankara'da Memur-Sen üyeleri Başbakanlık önünde, Kamu-Sen üyeleri Sıhhıyi Abdi İpekçi Parkı'nda protesto gösterisi yaptı, KESK ve bağlı sendikalar ile DİSK, TMMOB ise Kızılay Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bir araya geldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) önünde toplanan KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyeleri yaklaşık 10 kilometre yürüdü. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı çift yönlü trafiğe kapatan grup ile polis arasında güzergâh tartışması yaşandı. Barikat kuran polis, yol kapatan grubun Kızılay Meydanı’ndan yürümesine izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonucunda eylemciler ile polis anlaştı. Grup, gösterilen noktadan diğer eylemcilerin toplandığı alana geldi. ‘Genel grev, genel direniş’, ‘Toplu sözleşme hakkımız, söke söke alırız’ sloganları atan memurlar, taleplerinin bulunduğu dövizleri taşıdı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı konuşmada toplu sözleşme sistemini eleştirdi.

Toplu görüşmelerden bir sonuç çıkmadığı hatırlatan Tombul, son sözün 11 hakemden oluşan heyete bırakılmasına tepki gösterdi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Tombul, hükümetin verdiği zam oranının günlük simit ihtiyaçlarına ancak denk geldiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından toplanan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı .