Erciş’te Eğitim Sen’den Halaylı Grev

Van’ın Erciş ilçesinde Eğitim Sen üyesi öğretmenler greve gitti.

Erciş’te Eğitim Sen’den Halaylı Grev
Eğitim Sen Erciş Temsilciği tarafından, Vanyolu caddesi üzerinde bulunan temsilcilik konteynerı önünde gerçekleştirdiği davullu zurnalı grevde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Erciş Eğitim Sen Örgütleme Sekreteri ve Eğitim Sen Temsilcisi Bekir Dikmen, halka yabancı olanlara ve halkı tanımayanlara seslendiğini ifade etti.

Bugün Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendisi için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını söyleyen Dikmen, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Dikmen, "Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012'nin Türkiye'sinde bizi hala kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grevdeyiz. 'Grev hakkınız yok' tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye'de hayatı durdurmuş durumda. Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor" dedi.

Basın açıklaması sonrası eğitimciler çeşitli sloganlar atarak halaylar çekti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı basın açıklamasında herhangi bir olay meydana gelmedi .
Kaynak: İHA