Emet'te Bazı Eğitimciler İş Bıraktı

Emet ilçesinde bazı eğitimciler, çeşitli konfederasyonların aldığı karar doğrultusunda bir günlük iş bırakma eylemine katıldı.

Türk Eğitim-Sen Emet Temsilcisi Mehmet Ali Bahçeci, Hükümet Konağı önünde toplanan bazı sendikalara mensup eğitimciler adına yaptığı açıklamada, Emet'teki okullarda iki sendikaya mensup yaklaşık 300 üye bulunduğunu söyledi.

Eğitim iş kolu çalışanları olarak kendilerini dışlanmış, terk edilmiş ve aldatılmış hissettiklerini belirten Bahçeci, şöyle konuştu:

''Toplu sözleşme görüşmelerinde ücret ve özlük haklarımızın ileri değil, geri gideceği endişesi bizleri sarsmıştır. Ekonomik kriz dönemleri, çalışanlarımızın haklarının budanması için bir fırsat olarak görülmüş, bu dönemlerde çalışanlarımız işsizlikle tehdit edilerek sesleri kısılmıştır. Daha bir ay önce yatırımlar paketi altında sanayici ve iş adamlarına 2 milyar liralık kaynak oluşturulurken, memurlarımız ve memur emeklilerimiz tam 5 aydır zam alamadan yaşamak zorunda kalmıştır. Son 10 yılda toplamda reel anlamda yüzde 68 büyüyen bir ülkede çalışanların pastadan aldığı pay azalıyorsa, burada bir tutarsızlık ve adaletsizlik var demektir. Bu nedenle sendikalarımızın aldığı karara uyarak iş bırakmış bulunuyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından Emet Öğretmenevi'ne gitti .
Kaynak: AA