Devrek Kamu-Sen ve KESK’ten İş Bırakma Eylemi

Sen-ve KES’e bağlı kamu çalışanları, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Türkiye Kamu-Sen ve KESK Devrek Temsilciliği tarafından iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Devrek Kamu-Sen ve KESK’ten İş Bırakma Eylemi
Her iki sendika üyeleri tarafından 1 günlük iş bırakma eylemi yapılırken, Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen basın açıklaması düzenlendi.

Türkiye Kamu-Sen Devrek Sözcüsü ve Türk Büro Sen Devrek Temsilcisi Ramazan Dernek, yaptığı açıklamada, “Bugün buraya gelmek, haksızlıkların, hukuksuzlukların, alın terimizi, emeğimizi çalanların karşısına bir abide gibi dikilebilmek her babayiğidin harcı değildir. ‘Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik’ deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördünüz. Günlerce bu sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi, anlattığı toplu sözleşme tiyatrosunu izlediniz ve hep sustunuz, beklediniz. Şimdi sıra sizde. Şimdi konuşacaksınız bütün haksızlıkları, yüzsüzlükleri. Gerçek anlamda toplu sözleşme ve grev hakkı için farklı statülerde istihdam edilerek haklarının geriletilmesine ‘dur’ demek için onuru, haysiyeti, kariyeri ve kaybettiklerini geri almak için, hak için adalet için, daha güzel yarınlar için iş bıraktık. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Devrek KESK Temsilciliği adına söz alan Ahmet Abanoz ise, “Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere 2012’nin Türkiye’sinde bizi hala kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. ‘Grev hakkınız yok’ tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye’de hayatı durdurmuş durumda. Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor” diye konuştu.

Çeşitli sloganların atıldığı iş bırakma eyleminde, Kamu Sen ve KESK’ bağlı üyeler davul zurna eşliğinde, halay çekti. Alkış tempolarının da tutulduğu eylem, olaysız bir şekilde sona erdi .
Kaynak: İHA