Bafra’da Halk Eğitim Sergisi Açıldı

Bafra Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Bafra’da Halk Eğitim Sergisi Açıldı
Öğretmenevi’nde düzenlenen serginin açılışına Kaymakamı Ali Katırcı, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak yaptığı konuşmada, “Eğitimin olmazsa olmazı da yaygın eğitimdir. Bafra Halk Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız işbirliği ve protokollerle yetişkinlerin eğitimine katkı sağlıyoruz. Halk Eğitim Merkezleri faaliyetleri genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar, okuma-yazma kursları şeklinde sürdürmektedir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında toplan 470 kurs açılarak 7 bin 538 kişiye eğitim verildi.

Bin 440 vatandaşımızın okuma-yazma öğrenmesi de bizleri son derece mutlu etti” dedi.

"HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ"
Kaymakam Ali Katırcı, yaygın eğitimin, Milli Eğitim’im ana görevlerinden birisi olduğunu vurguladı. Katırcı şöyle konuştu: “Örgün eğitim ne kadar önemli ise, halk eğitimimiz de yaygın eğimimizde vatandaşlarımızın bilgi beceri kazandırılması kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve yeniliklerle tanıştırılması o kadar önemli ve hayati konudur. Bafra olarak biz okuma-yazma konusunda hak ettiğimiz ve olmamız gereken yerde değiliz. Bu günden itibaren hazırlıklarımıza başlayarak köy köy, mahalle mahalle yeniden bir heyecanla okuma-yazma kurslarımızı hayata geçirmek zorundayız. Samsun genelinde de Türkiye genelinde de başarı konusunda bir eksikliğimiz var. Hala okuma-yazma bilmeyen insanlarımız var. Okuma-yazma kursları konusunda bütün öğretmenlerimizle kurslar açarak gelecek için bugünden itibaren çalışmaya başlamalıyız.”

Konuşmaların ardından serginin açılışı protokol tarafında yapıldı .
Kaynak: İHA