Ayvalık’ın Çevreci Okulu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 15 Eylül İlköğretim Okulu, çevreci çalışmalarıyla takdir topladı.

Ayvalık’ın Çevreci Okulu
480 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki öğrencilerin yüzde 80 i Tema üyesi olurken, izcilik çalışmalarına da ağırlık verildi.

15 Eylül İlköğretim Okulu, çevreci çalışmaları ile göz doldurdu. Beslenme Dostu Okul projesinde körfez birinciliği bulunan okulun hijyen çalışmalarıyla da Beyaz bayrak aldığı bildirildi.

Okul müdürü Sevcan Bilgin’in öncülüğünde sürdürülen çevrecilik çalışmalarıyla da değişik ödüller alan okuldaki çalışmaların devam ettiği açıklandı. Okulun yüzde 80’inin Tema üyesi olduğunu bildiren müdür Sevcan Bilgin, düzenlenen yarışmalarda çevre ödülü aldıklarını bildirdi. Cevre öğretmenleri Tümay Coşkun ve Selma Yalcınkaya yönetimindeki çevreci öğrencilerden oluşan 55 kişilik gurup, dünya da ve de özellikle Edremit Körfezi’nde büyük kirliliğe neden olan naylon poşetlerle ilgili olarak çevre eğitmeni ve Kazdağı Milli park Rehberi, Sanat Fotoğrafçısı Haşmet Demirbil’den bilgi aldı. Çevreci öğrencilere fotoğraf çekimi konusunda da bilgiler veren Demirbil, çevreci öğrencilere teşekkür etti. Okulda eğitim kalitesini artırmanın yanı sıra, çevreci çalışmalara ağırlık verdiklerini bildiren müdür Sevcan Bilgin de, Haşmet Demirbil’e teşekkür etti.

Müdür Bilgin, okulda oluşturulan çevre grubunun, 24-26 Mayıs tarihlerinde Edremit Güre de 18 farklı üniversiteden 200 bilim adamının katılacağı Kaz Dağı seminerlerine katılacağını bildirdi .
Kaynak: İHA