ABD'li Öğretim Üyeleri Fırat Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

ABD Sam Houston State Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Peter Cooper ve Doç. Dr. Tamara Wagganer, Fırat Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Fırat Üniversitesi ile Sam Houston State Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümünde gelecek yıl başlatılacak olan ''2+2 Çift Diploma Programının'' detaylarını görüşmek üzere Elazığ'a gelen ABD Sam Houston Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Peter Cooper ve Doç. Dr. Tamara Wagganer'in, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikleri belirtildi.

Prof. Dr. Yılmaz, Fırat Üniversitesi'nin uluslararası alanda adından övgüyle söz ettirdiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol ise Yazılım Mühendisliği Bölümü'ne bu yıl 30 öğrenci alınacağını belirtti.

Verilecek eğitimin İngilizce olduğunu ifade eden Prof. Dr. Varol, öğrencilerin 1 yıl hazırlık okuyacaklarını, hazırlık sonrası 2 yıl Fırat Üniversitesi'nde, 3. ve 4. sınıfları ise ABD'de okuyacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA