36 Yıl Sonra Yeniden Buluştular

Balıkesir Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nin 1976, 77, 78 yılları mezunları, 36 yıl sonra Ayvalık’ta bir araya geldi.

36 Yıl Sonra Yeniden Buluştular
Ayvalık’ın sevilen mühendislerinden Füsun Atay ve Kadastro Şefi emeklisi aynı zamanda Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Hamdi Atay öncülüğünde oluşturulan bir sosyal paylaşım sitesindeki gurupta yıllar sonra yeniden bir araya gelip kendi aralarında yazışmaya başlayan yaklaşık 200 kişilik gurup, önceki gün Ayvalık’a gelerek hasret giderdi. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen grubun adeta çocuklar gibi şen oldukları dikkatlerden kaçmazken, bir çoğunun aradan geçen 36 yıllık süreçte çoluk, çocuk ve torun sahibi olmalarına rağmen, mezun oldukları gün gibi heyecanlı oldukları gözlendi. Balıkesir Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nin 36 yıl önceki mezunlarını bir araya getirmeyi başaran Ayvalık Belediyesi’nin eski Fen İşleri Müdürü Mühendis Füsun Atay, arkadaşlarının arasında bazılarının 19 Mayıs’larda bir araya gelmeyi geleneksel hale gelmelerine rağmen, Ayvalık’ta organize edilen buluşmada çoğunun yıllar sonra ilk kez birbirlerini görüp, sarmaş dolaş olmalarının oldukça duygusal anları da beraberinde getirdiğini kaydetti.

HER 19 MAYISTA BULUŞMA SÖZÜ VERDİLER

Mimar ve Mühendislerin Ayvalık buluşmasında, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini kiralanan bir gezi teknesi ile gören mezunlar, daha sonra topluca ilçeyi gezdikten sonra, aynı günün akşamında Sarımsaklı’daki beş yıldızlı bir otelde düzenledikleri baloda doyasıya eğlenerek, yıllar sonra bir araya gelmenin coşkusunu yaşadıkları öğrenildi. Balıkesir Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nin 1976-77-78 yıllarının mezunlarının, bundan sonra her yıl 19 Mayıs’ta buluşmaya karar verdikleri belirtildi .
Kaynak: İHA