''Zara İlçesinin Dünü, Bugünü, Yarını'' Toplantısı

Zara Sanayici İşadamları Derneği tarafından ''Zara ilçesinin dünü, bugünü, yarını'' konulu toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, toplantıda, ZASİAD yönetiminin ilçeye kazandırdığı hizmetlerden bahsederek, ''ZASİAD, kuruluşundan bugüne çok kısa bir süre geçmesine rağmen üstün performans sergiledi. Düşüncelerini lafta bırakmayıp icraata geçirmektedir'' dedi.

İlçeye yapılması düşünülen adliye sarayı hakkında da açıklama yapan Arslanköylü, ''Müstakil bir adliye sarayı yapılması noktasında savcımızla beraber sayın müsteşarımıza konuyu ifade ettiğimizde, sağ olsunlar her zaman olduğu gibi olumlu baktılar. Müstakil bir adliye binası, 2012 yılı programına aldırıldı. Çalışmalar hızla devam etmekte'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy da ilçeye yapılması planlanan projeler hakkında bilgi vererek, Zara'ya konfeksiyon ve giyim fabrikası yapılacağını söyledi.

ZASİAD Başkanı Feti Aras ise ''Zara'ya daha fazla neler yapabiliriz, neler kazandırabiliriz bunu konuşmak için Zara'ya geldik. Yalnızca Zara'ya değil köylerimize de hizmet edeceğiz'' dedi.

Toplantı sonrası ZASİAD Yönetimi, Haziran ayı sonunda hizmete girecek Kızılırmak Sosyal Tesisleri'nin inşaatını gezdi.

Toplantıya, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, esnaf, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Kaynak: AA