Metik Tarafından Düzenlenen ''mtso İtf Future Turnuvası'' Başladı

Mersin Tenis, Yelken, Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü'nce düzenlenen ''MTSO ITF Future Turnuvası'' başladı.

Kulüp Başkanı Ahmet Atakan, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 Akdeniz Oyunları çerçevesinde Mersin'de Türkiye'nin en güncel, en kapsamlı ve en modern tenis tesislerinin kurulacağını bildirdi.

Bu tesislerin Akdeniz Oyunları'ndan sonra da kente fayda sağlaması amacıyla ''Mersin Open Uluslararası Tenis Turnuvası''nı başlatmak istediklerini ifade eden Atakan, şunları kaydetti:

''Bu turnuvaya hazırlık olması amacıyla kulüp olarak uluslararası turnuvalara talip olduk. Türkiye Tenis Federasyonu'nun izni ile ilk olarak, Türkiye'nin üçüncü ATP Challenger turnuvası olan Mersin Cup'u gerçekleştirdik. Bu turnuvalardan ikincisi olan 10 bin dolar ödüllü MTSO ITF Future Turnuvası da başladı.

Dünya klasmanında ön sıralara yükselmeyi hedefleyen 9'u Türk, 57 tenisçinin katıldığı turnuvada, 32 tekler ve 16 çiftler ana tablo maçları başladı.

Final maçları ise hafta sonu gerçekleştirilecek.

Hedefimiz Mersin'in tüm dünyada tanınmasına ve bilinmesine katkıda bulunarak, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda daha da zenginleşmesine yardımcı olabilmektir. Mersin, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel şirketleri, kültür ve turizm değerleri, en önemlisi halkı ile uluslararası etkinlikleri her yıl düzenleyebilecek güçtedir.''

Atakan, 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ''Deniz Ticaret Odası ITF Future Turnuvası''nı gerçekleştireceklerini de vurguladı .
Kaynak: AA