Mahcupyan'dan Cemaat'e Ruşen Çakır Mesajı!

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan Zaman yazarı Etyen Mahcupyan, Cemaat ile Ruşen Çakır ve Ergun Babahan arasındaki gerilimi yorumladı.

Mahcupyan'dan Cemaat'e Ruşen Çakır Mesajı!
Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Zaman yazarı Etyen Mahcupyan, canlı yayında Gülen Cemaati ile Ruşen Çakır ve Ergun Babahan arasındaki gerilimi yorumladı.

CEMAAT, RUŞEN ÇAKIR'DAN DAHA CİDDİ SORUNLARLA İLGİLENMELİ

Zaman gazetesinin 'liberal ' kalemleri arasında yer alan Etyen Mahcupyan, Gülen Cemaati'nin gündemindeki iki gazeteci için ilginç yorumlar yaptı. Cemaatin Ruşen Çakır aleyhinde başlattığı kampanyanın doğru olmadığını belirten Mahcupyan ilginç bir mesaj verdi. Cemaat kadrolarının uğraşması gereken çok daha önemli sorunlar olduğunu vurgulayan Mahcupyan, bu tür kampanyaların sonuç vermeyeceğini söyledi.

'Bu kampanyaları anlamlı bulmuyorum. Eğer gerçekten entellektüel kadroların, eli kalem tutan kadroların uğraşması gereken çok daha ciddi ve önemli konular var. Gerçekten tartışmamız gereken ve kendimizi anlamamızı sağlayacak konular var. Bunları bırakıp bir tür 'bir şey ' yarışına girilmesini doğru bulmuyorum. Sosyal medya da bu tartışmaları körükleyen bir rol oynuyor bence... '

'CEMAAT, BABAHAN'I ANCAK NEDAMET GETİRİRSE AFFEDER '

Etyen Mahcupyan, cemaatin gündemindeki diğer isim olan Ergun Babahan olayı için de ilginç bir yorumda bulundu. Balçiçek İlter'in 'Cemaat Ergun Babahan'ı affeder mi sizce? ' diye sorması üzerine kendini gülümsemekten alamayan Mahcupyan şöyle yanır verdi:

'Bence Cemaat, Babahan'ı kolay kolay affetmez, nedamet getirirse belki affeder. O da belli belli bir konjüktürde gerçek ve samimi bir tutumla olur. Mesela 28 Şubat gibi sınav niteliğinde süreçlerde olabilir ki umarım öyle bir süreç bir daha olmaz. '