Kütahya'da Duble Yol Seferberliği

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’nın Altıntaş ve Dumlupınar ilçeleri arasında yapılan ve Uşak iline de bağlanacak olan bölünmüş ve beton satıh çalışmalarını yerinde inceledi.

Kütahya'da Duble Yol Seferberliği
Çalışmaların kuruluş ve kurtuluşun merkezi olan ilçeler için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, yapılan çalışmalarla Zafertepe ve Dumlupınar ilçelerinin Çanakkale gibi değer kazanacağının altını çizdi.

"KURULUŞ VE KURTULUŞUN MERKEZİ ÇANAKKALE GİBİ DEĞER KAZANACAK"

Karayolları Konya Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, ilçe Kaymakamları, belediye başkanları ve daire amirleri ile yol çalışmalarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’nın en büyük sıkıntı yaşadığı konulardan biri olan yol çalışmalarının başladığını ve Kütahya’nın birçok noktasında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler alan Vali Çiftçi inceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çiftçi açıklamasında şunları söyledi: “Altıntaş yol ayrımından Afyon’a kadar olan Altıntaş-Dumlupınar-Zafertepe Çalköy arası ve Zafertepe Çalköyden de Uşak yol bağlantısı bütün bu yollar bölünmüş yol ve beton satıh kaplama dediğimiz sıcak karışımdan yapılacak olan çalışmalar başladı.

Arkadaşlarımız çok hızlı bir şekilde yol inşaatlarına başladılar. Karayolları Bölge Müdürümüzle beraber burada incelemelerde bulunduk. Kendileri bize inşallah bu yılsonu itibariyle bu yollardan geçebileceğimizi söyledi.

Biz bu yolların bir an önce açılmasını ümit ediyoruz. Bu yolların bir an önce trafiğe açılmasını istememizin birçok nedeni var. Bunlardan birincisi; Zafer Havaalanı yakın bir zamanda bitiyor. Havaalanın tamamlanmasıyla birlikte Havaalanının Uşak bağlantısının tamamlanması gerekiyor. İkincisi buradan İzmir hattına çalışan tüm araçlar buradan çalışacaklar. Bu yol onun için çok önemli. Bir diğer neden ise biliyorsunuz buralar Zafertepe Çalköy Zaferin kazanıldığı alanlar. Buraların turizme açılmasını çok arzu ediyoruz. Bölgenin nüfusu şu an da bir hayli az. Ama açılacak yollarla birlikte nüfusun artacağını ve ticari canlılığın olacağını ümit ediyoruz. Bu yol için yapılan çalışmalar ve proje maliyeti 210 milyon TL. Çok ciddi bir rakam bu. Yapılan tüm bu çalışmalarla daha önce sıkıntı olarak görülen ve şikayet konusu olan yollarımızı yapıyoruz. Göründüğü gibi tüm Kütahya şu anda şantiye alanına döndü. Böylelikle inşallah Kütahya’da yol problemi hiçbir alanda kalmayacak. Kütahyalılar ve Kütahya’dan geçenler rahat ve konforlu yollara kavuşmuş olacaklar. Bu çalışmalar Kütahya’mıza, Altıntaş’ımıza, Dumlupınar ilçemize ve Zafertepe Çalköyü’müze hayırlı uğurlu olsun."

"HAVAALANI İLE BÖLGE CANLANACAK"

Havaalanı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Kenan Çiftçi; “Havaalanının açılış tarihini bizlere 29 Ekim olarak söylediler ama Ağustos ayına da yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu yılsonu itibariyle inşallah uçaklar inip kalkmaya başlayacaktır. Biz havaalanı ile birlikte Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte orada Endüstri Bölgesi çalışmamız var. Kütahya, Afyon, Uşak ve Manisa illerimizi ilgilendiren, paha fazla yükte hafif bir endüstriyel çalışmamız var. Bu çalışmalarla bu bölgenin çok canlanacağını ümit ediyoruz. Buralarda hem tarımsal alanlarda hem de diğer alanlarda ciddi çalışmalarımız var. Yapılan hızlı çalışmalarla inşallah bu yılsonunda uçakla tur atacağız” diye konuştu.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin Altıntaş-Dumlupınar ve Uşak bağlantılı bölünmüş yol çalışmalarını yerinde incelemesine Karayolları Konya Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Karayolları Kütahya Şube Şefi, Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dumlupınar Kaymakamı Sercan Gökdemir, Altıntaş Belediye Başkan Vekili Çetin Sarı, Zafertepe Çalköy Belediye Başkanı Arif Teke, daire amirleri ve yol yapımını üstlenen firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: İHA