Kesk ve Kamu Sen Yarın Grevde

Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı ve aynı zamanda KESK Sakarya dönem sözcüsü Kazım Bibinoğlu, 23 Mayıs Çarşamba Günü düzenlenecek olan bir günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla şube binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Kesk ve Kamu Sen Yarın Grevde
Bibinoğlu yarın 11.30’da Yeni Cami önünde toplanarak AKM önüne kadar yürüyeceklerini ve saat 13.00’de AKM önünde KESK ve Kamu-Sen’in ortak basın açıklaması yapacağını kaydetti.

Bibinoğlu, 30 Nisan 2012 tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinin tıkandığını ve hükümetin verdiği zam teklifini artırmasına rağmen bunu yeterli bulmadıklarını söyledi.

Bibinoğlu, “Hükümet her ne kadar da ilk teklifini artırarak yüzde 3,5 +4 ve ikinci yıl için de 2+3 yapsa da yeterli olmadığı ortadadır. Sermayeye teşvikte sınır tanımayan, her fırsatta ülkemizin ekonomik büyüme rakamlarından bahsedenlerden talebimiz; büyüme oranında pay istiyoruz. Son olarak gelinen nokta birçok konuda farklı yaklaşımları olan iki farklı konfederasyon KESK ve Kamu Sen, çalışanların ortak çıkarları için birlikte greve gitme kararları ve kararlılığı devam etmektedir. Grev hakkı kamu emekçilerinin uluslar arası hukuktan doğan anayasal hakkıdır. Bu nedenle grev hakkını kullanmak isteyen kamu emekçilerinin değil, bu hakkın kullanılmasını engellemek isteyenlerin hukuksal dayanağa ihtiyacı vardır. Grev haktır, yasaldır ve meşrudur” dedi.

Bibinoğlu taleplerinin sadece KESK’in değil tüm kamu emekçilerinin taleplerini olduğunu belirterek yarın gerçekleştirecekleri yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasına tüm memurları davet etti .
Kaynak: İHA