Güzeller Seçildi

1.Uluslararası Uzunköprü Süt ve Hayvancılık Festivalindeki coşku festivalin ikinci gününde de sürdü.

Güzeller Seçildi
Festivalin ikinci gününde çeşitli kategorilerde güzellik yarışmaları yapıldı.

1.Uluslararası Uzunköprü Süt ve Hayvancılık Festivali önceki gün görkemli bir açılışla başladı.

Mazhar Müfit Kansu parkında düzenlenen festivale ilk gün ilgi yoğundu. Festivalin ilk günü Mazhar Müfit Kansu Parkında verilen konser ile tamamlandı. Festivalin ikinci günü de, en bakımlı ahır, en başarılı genç üretici, en başarılı yaşlı üreticinin seçilmesiyle başladı.

En bakımlı ahır İlker Yıldız’a ait ahır seçilirken, en başarılı genç üretici Dinçer yanık, en başarılı yaşlı üretici, Lütfü Ateş seçildi.

En bakımlı ahır ikinci ahır Anıl Aydın, en başarılı ikinci genç üretici Erol Yongacılar, en başarılı ikinci yaşlı üretici Hasan Meriç seçildi.

En bakımlı ahır üçüncü ahır Atilla Yüksel, en başarılı üçüncü genç üretici Tunahan Eriş, en başarılı üçüncü yaşlı üretici Hüseyin Bayrak seçildi.

Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere de çeyrek altın hediye edildi.

En güzel düve ve en güzel inek yarışmasında ise birbirinden güzel ve bakımlı hayvanlar yarıştı. Jüri üyelerine beğendirmek için süslenen hayvanlar tek tek jürinin önünden geçti. En güzel inek Ayhan Çolak’a ait inek seçilirken ikinci Rauf Demir’e ait inek, üçüncü de Enver Kankas’a ait inek seçildi.

En güzel düve yarışmasında en güzel düve Selahattin Kını’ya ait düve seçilirken, ikinci Hüseyin Kömür’e ait düve Turan Adalı’ya ait düve seçildi.

Birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın hediye edildi.

Yarışmanın ardından saat 14:00’te de Uzunköprü Ziraat Odasında Süt ve Hayvancılık konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Gıda Uzmanı Artun Yıbar katıldı.

Bir diğer konuşmacı ise hayvan besleme ve beslenme hastalıkları uzmanı Dr. Çağdaş Kara idi. Kara, süt sığırlarının beslenmesinde önemli noktalar konulu bir sunum yaptı.

Öğretmenevi yazlık çay bahçesinde Eğitim Fuarı açılışı, Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda Süt güzeli (sempatik çocuk) yarışması yapıldı.

Gülçiçek Spor alanında ortaöğretim Sokak basketbolu final maçı, Kız teknik ve meslek lisesi salonunda Atatürk kıyafetleri defilesi, Mazhar müfit Kansu parkında Grup Rehabilite bir konser verdi .
Kaynak: İHA