Gümbet Esnafı Kan Ağlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümbet Mahallesindeki esnaf, yağmur sularının getirdiği çamurdan dolayı isyan etti.

Gümbet Esnafı Kan Ağlıyor
Gümbet Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan esnaf, her yağmur yağdığında aynı çileyi çekmeye devam ediyor. Altyapı yetersizliğinden dolayı üst sokaklardan gelen çamur ve moloz yığınının dükkanları önünde birikmesinden rahatsız olan esnaf, Bodrum Belediyesini zamanında burada temizlik yapmamakla suçladı.

Hava güneşliyken toz, yağmurlu iken çamurdan dolayı gümüş malzemeleri sattığı dükkanını açamadığını belirten esnaf Kadir Güven, “Artık buna bir çözüm bulsunlar, her yağmur yağdığında yukarıdaki sokaklardan, inşaat hafriyatları, moloz, tarlalardaki pislikler ne kadar çöp varsa bu caddeye iniyor. Belediyeye defalarca müracaatta bulunmamıza rağmen halen bir netice alamadık. En son yağan yağmurdan sonra halimiz bu, artık yeter’’ diye isyan etti

Ellerinde fırçalarla turistlerin gözleri önünde caddeyi süpüren esnaf dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'a bu görüntülerin yakışmadığını belirtti.

Yolu süpürdükleri esnada Bodrum Belediyesine ait itfaiye aracının sokakları sulayarak gelmesi esnafın toplamaya çalıştığı birikintileri yeniden çamur haline getirmesiyle esnaf çileden çıktı. Bir başka esnaf isyanını “Burası Bodrum’un en işlek, en hareketli caddesiydi ama şimdi bu kötü görüntüler ve yanmayan sokak lambalarından dolayı kimse gelmiyor” sözleriyle dile getirdi .
Kaynak: İHA