Dumlupınar Karayolundaki Çalışmalar

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Altıntaş-Dumlupınar karayolunda devam eden beton sıcak karışım kaplama çalışmalarını inceledi.

Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ile çalışmaları inceleyen Çiftçi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yetkililer, 22 ve 21,5 kilometre uzunluklarında iki bölümden oluşan çalışmaların kısa sürede bitirilerek yolun tamamının 29 Ekim'de trafiğe açılmasının planlandığını bildirdi.

Çiftçi, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun Altıntaş yol ayrımı ile Afyonkarahisar arası, Altıntaş-Dumlupınar karayolu, Altıntaş-Zafertepe Çalköy beldesi karayolu ile Zafertepe Çalköy'den Uşak bağlantısı olan tüm yolların bölünmüş yol ve beton sathi kaplama denilen sıcak karışım olarak yapımına başlandığını söyledi.

Yolların bir an önce trafiğe açılmasını ümit ettiklerini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

''Havalimanı inşaatımız bitiyor. Burasının bitmesiyle Uşak bağlantısının bir şekilde olması gerekiyor. Bu yol, Uşak bağlantısını sağlayacak. Buradan şu anda ağır tonajlı araçların geçişine müsaade edilmiyor. İzmir hattına gidecek tüm araçlar, yol hizmete girdiğinde yeniden buradan çalışacak. Zafertepe Çalköy beldesi de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı yer. Burasının turizme açılmasını da çok arzu ediyoruz. Burada yapılacak yol projesinin ihale bedeli 210 milyon liradır. Kütahyalılar, Kütahya'dan geçenler rahat ve konforlu yollara kavuşmuş olacak. Kütahya ve bölgemize hayırlı, uğurlu olsun.''

Çiftçi, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılayacak Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan bu yıl sonu itibariyle hizmete girmiş olacağını ifade etti.

İncelemelerin ardından Zafertepe Çalköy beldesine geçen Çiftçi, vatandaşlarla sohbet ederek ihtiyaçlarına ilişkin bilgi aldı .
Kaynak: AA