Beyoğlu’nda Kilisede Hırsız Avı

Beyoğlu’nda, bir kiliseye yapılan hırsızlık ihbarı polisi alarma geçirdi.

Kısa sürede kiliseye ulaşan polis, köşe başlarını tutarak çatıda hırsız aradı.

Edinilen bilgilere göre, olay gece saat 02.00 sıralarında Karaköy’de bulunan Türk Ortodoks Kilisesi’nde meydana geldi. Adı bir dönem “Ergenekon’un karargahı” olarak lanse edilen Türk Ortodoks Patrikhanesi’nde hırsız olduğu ihbarını alan Beyoğlu polisi, hemen harekete geçti. Kilise çevresini kuşatan polis ekipleri, önce binanın çevresini kuşattı ardından da çatı katına çıkarak hırsız aradı. Bu arada bazı polisler de ara sokaklara hareket ederek zanlıların kaçma ihtimaline karşı önlem aldı. Yaklaşık 1 saatlik koşuşturmaca yaşanırken, bölgeye takviye polis istendi.

Bu arada kilisenin bitişiğinde ikamet eden görevli Ferman Yaramış ve hırsız ile karşı karşıya geldiği öne sürülen Yakup Yaramış, polislere hırsızı gördükleri yeri gösterdi. Ancak, polisin çevrede ve çatıda yaptığı aramalarda hırsızlık zanlılarının izine rastlanılmadı.

Diğer yandan aynı kiliseye daha önce de hırsızlık amaçlı girişimlerin olduğu ortaya çıktı.

20 Yıldır aynı kilisede görev yapan hizmetli Ferman Yaramış, daha önce de benzer durumla karşılaşıldığını ifade ederek, “Geçen hafta da aynısı oldu. Polisi aradık polis gelmedi. Bugün ise çocuk görmüş. Haber verdi, polis geldi. Ortalıkta bir şey bulamadılar. Gitmiş olabilir. Çalınan bir şey yok” dedi.

Kilisede çalınacak herhangi bir şeyin olmadığını kaydeden Yaramış, “Burası bir ibadethane, burada dua kitabından başka bir şey yok” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA