Asansörler Tamir Edilecek

Ödemiş Belediyesi, Ödemiş’teki asansörlerin yıllık kontrolleri için Makine Mühendisleri Odası ile sözleşme imzaladı.

Asansörler Tamir Edilecek
18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme yönetmeliği gereği asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için belediyeler tarafından her yıl en az bir kere kontrolleri yapılması gerekiyor.

Belediyeler tarafından yapılan bu kontrollerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre A tipi muayene kuruluşlarına yaptırması zorunlu hale geldiğinden, Ödemiş Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında dün sözleşme imzalandı.Ödemiş Belediyesi ve İzmir Makine Mühendisleri Odası arasında imzalan protokol gereği, Ödemiş’teki asansörlü tüm binaların yıllık kontrolleri yapılıp, yönetmeliğe uygun olmayan asansörler tespit edilerek, uygunsuzluğu giderilinceye kadar kapatılacak. Asansör bakım kontrolü bina başına 100 TL olarak belirlenirken, bu ücret de bina sahiplerinden tahsil edilecek.

Asansörlerin kontrolünün can ve mal güvenliği açısından önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Yönetmelik gereği 21 Mayıs 2012 tarihinden itibaren başlayan bu uygulama ile hem vatandaşların daha güvenilir asansör kullanımları sağlanmış olacak, hem de kayıt dışı asansörler tespit edilerek ruhsatlandırması yapılacak” dedi .
Kaynak: İHA