Yörük Türkmen Şenliği 27 Mayıs’ta

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği hazırlıkları tamamlandı.

Yörük Türkmen Şenliği 27 Mayıs’ta
27 Mayıs Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçen yıl bizzat katılarak düzenleme yapılması talimatını verdiği Yörük Ormanı’nda yapılacak.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan, Yörük Türkmen Şenliği’ni uluslararası bir boyuta taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Akcan, “Türk örf ve adetlerinin ve Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması amacıyla bu yıl 5’incisini organize ettiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Yörük Türkmen Şenliği’ni uluslararası bir etkinlik haline getirme çabalarımız sürüyor. Şenliğimizin düzenleneceği alan geçen yıl yapılan şenliklerimize katılan Su ve Orman İşleri Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile yeniden düzenlemesi yapılarak Yörük Ormanı olarak hizmet vermeye başladı.

Şenlik alanındaki yeni düzenlemeye göre, araç park alanı, zaruri ihtiyaçlar için wc, misafirlerin araçlarının gidiş-geliş güzergâhları yeniden düzenlendi.

Şenliğimiz kapsamında yerel ve ulusal sen sanatçılarımız sahne alacak. Bunun yanında Türkiye’den 17 Yörük Türkmen Derneği’nin yanında, Irak Türkmen Cephesi, Güney Azerbaycan Temsilcileri, Doğu Türkistan ve Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi şenliğimize katılarak uluslararası boyutun ilk adımını atmış olacağız” dedi .
Kaynak: İHA