Vali Sebahattin Öztürk, Tekman’da

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Tekman'ın Susus ve Yeşilören Köylerine giderek hem taziye ziyaretinde bulundu, hem de vatandaşlarla görüşerek aklıselim davranmaya davet etti.

Vali Sebahattin Öztürk, Tekman’da
Geçtiğimiz Nisan ayında Erzurum Mahallebaşında meydana gelen kavgada hayatını kaydeden Fariz Uzun'un Susuz Köyündeki yakınlarını ziyaret eden Vali Öztürk başsağlığı dileklerini de illetti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve Tekman İlçesindeki idarecilerin katıldığı taziye ziyaretinde konuşan Vali Öztürk böyle bir olayın yaşanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. "İnşallah böyle bir olay bir daha vuku bulmaz" diye konuşan Vali Öztürk, "Şimdiye kadar bu tür olaylardan kazanan olmadı. Sizler bizim vatandaşlarımızsınız, canımız ciğerimizsiniz. Biz hiç bir vatandaşımızın burnunun bile kanamasını istemeyiz. Vatandaşlarımızın sıhhat içerisinde yaşamaları için uğraşıyoruz. Bu acı olayın olmamasını çok arzu ederdik, keşke olmasaydı. Olayın derinleşmemesi için aklıselim davranılacağına inanıyorum. Allah daha acısını göstermesin. Başınız sağ olsun" diye konuştu.

Köy meydanında toplanan vatandaşlara başsağlığında bulunan Milletvekili Adnan Yılmaz ise, "Sizin acınızı sizin kadar yaşadık. Böyle olayların olmaması gerekirdi. Biraz daha zaman geçtikten ve ortam uygun hale geldikten sonra gelip sizleri barıştıracağız. Kan kanla değil, suyla temizlenir" dedi.

VALİ ÖZTÜRK: “BU TÜR İŞLERDE KAZANDIĞINI ZANNEDEN DE KAYBEDER”
Susuz köyünden sonra olayın diğer tarafı olan Yeşilören Köyüne geçen Vali Öztürk ve beraberindekiler burada da köy meydanında toplanan köylüler ile bir süre görüştüler.

Köylülere sabır ve aklıselim tavsiyesinde bulunan Vali Öztürk; "Sebebi ne olursa olsun böyle bir olay olmamalıydı. Bunlar hoş şeyler değil. Ecdadımızdan beri bu topraklar kimseye yar olmadı. Paylaşamayacağımız ne var. Burada komşusunuz, akrabasınız. Bu tür işlerde kaybeden kaybeder, kazandığını zanneden de kaybeder" dedi.

Erzurum'un Mahallebaşı Semtinde geçtiğimiz 28 Nisan tarihinde arazi anlaşmazlığı yüzünden karşı karşıya gelen Susuz ve Yeşilören Köylüleri birbirleri ile kavga etmiş, olayda yaralanan Fariz uzun ise hayatını kaybetmişti.

Vali Sebahattin Öztürk Susuz ve Yeşilören Köyünün ardından Beyköy ve Çevirme Köylerinde de incelemelerde bulunarak Tekman'dan ayrıldı .
Kaynak: İHA