'Predatör' görüşmeye damgasını vurdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşmesi sona erdi.

'Predatör'  görüşmeye damgasını vurdu
NATO zirvesinin gerçekleştirildiği McCormick Kongre Merkezi'ndeki basına kapalı görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül'e Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesi sırasında bir araya geldiği ABD Başkanı Barack Obama'ya, Türkiye'nin, terörle mücadele konusunda ABD'den taleplerinin karşılanmasını beklediklerini söyledi. Gül, özellikle silahlı insansız hava araçlarının satışı konusunda netice alamadıklarını belirtti.Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Obama da insansız hava araçlarının satışı konusunda, ''İhtiyacınızı anlıyoruz. Bizim de gündemimizde var bu konu ama bu tek başına yapabileceğim bir şey değil. Önümüzde Kongre var'' dedi.

GÜL'ÜN TEMASLARI
Zirve sırasındaki ikili temaslarıda bulunan Gül, sırasıyla Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev ile görüştü.

Görüşmelerde görüntü alınmasına izin verilirken, açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Gül bugün ayrıca, NATO zirvesi kapsamındaki Afganistan toplantısına katılan liderlerle çekilen aile fotoğrafına katıldı.
Kaynak: AA