Pazar Yerleri Düzenleniyor

Odunpazarı Belediyesi bölge genelinde yer alan pazar yerlerinde düzenleme çalışmaları yapıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çankaya Pazaryeri'nde zemin düzenleme çalışması yaptı.

Pazar yerinin zeminini betonla kaplayan ekipler, gerçekleştirdikleri çalışmalarla kent halkına toz ve çamurdan uzak bir alışveriş imkanı sağladı.

-Odunpazarı Belediyesi vezneleri hafta sonu açık olacak

Odunpazarı Belediyesi'nin vezneleri hafta sonunda açık olacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeniden yapılandırma ve emlak-çevre temizlik vergilerinin son ödeme gününün 31 Mayıs olması nedeniyle hafta sonları veznelerin hizmet vereceği belirtildi.

-''Empati Günleri'' yapıldı

AEGEE Eskişehir tarafından düzenlenen ''Empati Günleri'' yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ''Empati Günleri'', Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte katılımcılar, engelli bireylerin gündelik hayatta yaşadıkları zorlukları öğrenme fırsatını buldu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmada, belediyenin engelli dostu projelerinin Türkiye çapında örnek teşkil ettiğini belirterek, Gökkuşağı Cafe ve akülü araç dağıtımı projelerinin kamuoyunda büyük taktir topladığını kaydetti.

Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen projede belediye olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ataç, projede emeği geçenleri kutladı.

-19 Mayıs coşkusu gençlerle yaşandı

Tepebaşı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 19 Mayıs'ın sadece gençlerin değil, kendini genç hisseden herkesin olduğunu belirterek, tarihsel sürecin iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Ulusal bayramlara artık daha büyük coşkuyla sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Ataç, herkesin bayramını kutladı.

Etkinlikte, kısa film gösterimi ve gitar dinletisi yapıldı. Etkinlik sonunda merkez de gönüllü eğitim veren gençlere Ataç tarafından sertifika verildi.

-''Anılardaki şarkılar ve Avni Anıl'' konseri

Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, ''Anılardaki şarkılar ve Avni Anıl'' konseri gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, konserde, Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi İnci Çayırlı eşliğinde koro, eserlerini seslendirdi.

Konser de Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde çalışmalarına başlayan TSM Çocuk Korosu öğrencileri de koroya eşlik etti.

İnci Çayırlı eşliğindeki koroyla şarkılar seslendiren çocuklar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve vatandaşlar katıldı.

-Otluk Köyü'nde yağmur duası yapıldı

Eskişehir'in Mihalıçcık ilçesine bağlı, Otluk köyünde köy sakinleri tarafından yağmur duası yapıldı.

Cami imamının okuduğu hatimle başlanan yağmur duası yapıldı. Kılınan öğle namazı sonrası mevsimin bereketli geçmesi için yağmur duası edildi. Duadan sonra vatandaşlara etli pirinç pilavı ve komposto ikram edildi.

Yağmur duasına, yakın köy muhtarları, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA