Nato Zirvesi Başladı

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Chicago’da başladı.

Chicago’daki McCormick Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 60’a yakın ülke ile temsilcilerinin bulunduğu zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki heyet temsil ediyor. McCormick’deki zirvenin başlangıcında NATO bünyesinde görev yapan NATO askeri personelinin onuruna askeri tören yapıldı ve ayrıca hayatını kaybeden personel için saygı duruşunda bulunuldu.

Törenin ardından ev sahibi ülke olan ABD’nin Başkanı Barack Obama ve NATO Genel Sekreteri Rasmussen, açılış konuşmalarını yaptı. Konuşmada ev sahibi ülkenin lideri ve NATO lideri, zirvenin çok kültürlü bir şehri olan Chicago’da yapılmasının Avrupa ile ABD arasındaki hayati bağları güçlendirdiği belirtildi. Ayrıca zirvenin ülkelerin özgürlüğü ve güvenliğinin yanı sıra ittifakın ortak değerlerini korumak için fırsat olduğu ifade edildi.

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı gerçekleşen zirvede, akıllı savunma sistemi, balistik füze savunma sisteminin ara yeteneğinin ilanı, Afganistan, ortaklıklar ve İttifak'ın caydırıcılık ve savunma yapısının gözden geçirilmesi gibi birçok konu ele alınacak .
Kaynak: İHA