Minikler Hünerlerini Sergileyip Alanlara Çıktı

Adana’da bu yıl 8.’si organize edilen; ‘Okul Öncesi Eğitim Şenliği’, renkli görüntülere sahne oldu.

Minikler Hünerlerini Sergileyip Alanlara Çıktı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan minikler, önce hünerlerini sergiledi, ardından da alanlara çıkıp, okul öncesi eğitimin önemini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen; ‘8. Okul Öncesi Eğitim Şenliği’ kapsamında ilk tören Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gösterilen etkinliğe katılanlar arasında; Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de yer aldı. Özkan ve Selamet, etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı’na çelengi çocuklarla birlikte sunarken; tören, saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Öğrenci velilerinin de katıldığı kutlamalarda Adana merkezde faaliyet gösteren okulöncesi eğitim kurumları bünyesinde geleceğe hazırlanan minikler, program kapsamında hünerlerini sergileme fırsatı buldu.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Taşıdıkları dövizlerle okul öncesi eğitime dikkat çeken çocuklar, kostümleri ve sempatik tavırlarıyla da ilgi topladı. Söz konusu dövizler üzerinde ise; ‘Çağdaş Türkiye İçin Okul Öncesi Şart’, ‘Eğitime Geç Kalma Okul Öncesi Eğitime Başla’, ‘Okul Öncesine Verilen Emek Mutlu Yarınlar Demek’ sloganları dikkat çekti. Adana Rotary Kulübü Anaokulu hazırlamış olduğu; Azeri halk dansı gösterisi büyük beğeni toplarken, Ahmet Sabancı Anaokulu’nun ‘davul şovu’ ise kutlamalara ayrı bir renk kattı. Akdeniz Anaokulu’nun minik sakinlerinin ront gösterisi de alanda bulunanlardan tam not alırken, buradaki tören de sona erdi.

“ADANA’YI OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Minikler, öğretmen ve velileri eşliğinde Atatürk Caddesi-Sular güzergahını takip ederek, Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Minik öğrencilere Büyükşehir Belediye Bandosu da yol boyunca eşlik ederek, çeşitli marş ve parçalar seslendirdi. Etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, bu konuda Valilik olarak oldukça önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini anlattı. Özkan, Adana’nın okul öncesi eğitim anlamında daha iyi bir noktaya taşınması ve geleceğin teminatı olan çocukların, iyi bir eğitim alabilmesi adına başlatılan çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de, okul öncesi eğitim ile ilgili olarak kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi .
Kaynak: İHA