Köse Havaalanında Model Uçak Eğitimi

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Salyazı beldesi sınırları içerisinde bulunan Köse Havaalanında model uçak eğitim uçuşu yapıldı.

Köse Havaalanında Model Uçak Eğitimi
Türk Hava Kurumu (THK) Kelkit Şubesi tarafından düzenlenen “Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu” kapsamında Köse Havaalanında eğitim uçuşu gerçekleştirildi.

Kursun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitim uçuşuna Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, Türk Hava Kurumu Kelkit Şube Başkanı Süheyla Acar, belde belediye başkanları ve yöre halkı katıldı.

Burada konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Köse Havaalanından bir gün mutlaka uçak uçacağını belirterek, “Hava yolu çok önemli bir ulaşım. İllerimizin dışında yaşayan insanlar memleketlerine gelmek için daha iyi ulaşım şartları arıyor. Buradaki havaalanında teknik imkanlar çok fazla. Çevre illerimizdeki havaalanlarının teknik olarak buraya oranla imkansızlıkları var. Kimisi kardan, kimisi fırtınadan, kimisi de irtifa farkından dolayı belli zamanlarda inişlerde ve kalkışlarda sıkıntı yaşıyor. Oysa burada o üç sıkıntının hiçbirisi yoktur. Buranın faaliyete geçmesi için çok fazla masrafa ihtiyacı yok. Biz buradan mutlaka uçacağız.” dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da, Köse’den yolcu uçağının uçmasını arzu ettiklerini belirterek, “Bugün küçüğünü, yarın büyüğünü bu havaalanında uçuracağız. İnşallah yakın bir zaman da hem Gümüşhane hem de Bayburt ilimizin ortak bir havaalanı olacak. İllerimizin ulaşım noktasındaki en büyük problemi de ortadan kaldırmış olacağız. Biz burada belediye başkanları olarak maket uçak uçuruyoruz, hükümetimizin de yolcu uçaklarını uçurmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise havaalanının mutlaka hizmete açılacağını belirterek, “Havaalanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kelkit Türk Hava Kurumunun yapmış olduğu eğitim çalışmasının uçak uçurma bölümünün burada yapılmasını arzu ettik. Bu çalışma alanımızın tanıtımına yönelik bir çalışmadır. İnşallah havaalanımız önümüzdeki yıllarda hizmete açılır.” ifadelerini kullandı.

THK Kelkit Şube Başkanı Acar ise 20 kursiyer ile kurslarına devam ettiklerini belirterek, kursun 10 gündür Kelkit’te devam ettiğini, bu bağlamda da eğitim uçuşunu Köse Havaalanında yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından THK Model Uçak eğitmenleri Tolga Karaduman ve Aydın Aydeniz eşliğinde kursiyerler model uçak eğitimi yaptı.

Yapımına 1990 yılında başlanan Köse Havaalanın açılması için Gümüşhane ve Bayburt illeri ve ilçeleri ile Şebinkarahisar ve Alucra’nın önde gelenleri tarafından ortak deklarasyon yapılmış, yine havaalanı için geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından uzman heyet gelerek incelemeler yapmıştı .
Kaynak: İHA