Kaymakam Karataş'tan Köy Teftiş Gezileri Devam Ediyor

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve daire amirleri köy ziyaretlerine devam ediyorlar.

Soma’ya bağlı 3 köyde incelemelerde bulunan Karataş ve beraberindekiler Hatunköy, Karaçam, Çerkez Hamidiye köylerini gezdiler. Hatunköy’de köylüler ile bir araya gelen Karataş köy defterini imzalayarak köylülerin isteklerini dinledi. Köy Muhtarı Hasan Ali Karaman ‘Köyümüzde bulunan yaşlılarımız sağlık ocağımıza çıkamıyorlar. Merdivenleri çıkmakta zorluk çekiyorlar. Bunun için ayrı olarak rahatlıkla gidebilecekleri bir oda yapmayı düşünüyoruz. Yerimizde var". dedi.

Yol kenarında bulunan küçük bir yeri gösteren muhtar Karataş " Burası çok küçük iş görmez. Eski okulun bir odasını tamir et kullan" talimatı verdi.

Okulda bir ailenin oturduğunu belirten muhtar Karaman "Bu arkadaşı çıkarmakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş "O zaman dilekçe yazıp bana getir. Ben gereğini yaparım", dedi.

Köyde bulunan cami minaresinin boyanacağını belirten muhtar Karaman "Hava yağmurlu gittiği için boya badana işi bu sene havalar güzel olduğunda yapılacak", dedi.

Karataş ve beraberindekiler Karaçam’da muhtar Bayram Metin’in Soma’da olması dolayısı ile muhtarın amcası olan Ali Rıza Metin ile yeni yapılan cem evini inceledi. Cem evi hakkında bilgiler alan Karataş ve beraberindekiler Çerkez Hamidiye köyüne geçtiler. Burada köy muhtarı Hakan Köylü ve köylüler ile bir araya gelindi. Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna’da ziyarete eşlik etti. Köye yapılan düğün salonu ve muhtarlık binası gezildi. Düğün salonunun Köylere hizmet götürme birliği ve köylü işbirliği ile yapıldığını ifade eden Kaymakam Abdülkadir Karataş "Çok güzel bir bina yapıldı. Binamız tamamlanmak üzere.’dedi.

Köy muhtarı Köylü ise Sulama sondajı istedi. 4000 dekarlık köy arazisinin sulanacağını Köylü ‘ İçme suyu depomuza su aktaran pompamızın bakım ihtiyacı var. Akıllı sayaç sistemine geçtik. Fakat eskisi kadar çabuk dolum olmuyor. Akıllı sayaç ile 400 civarında elektrik faturası ödüyoruz. Bu yazın aylık 600’ü buluyor. Depomuz yeterli. 50’şerli olarak 2 bölüm halinde. Fakat fayanslı değil." dedi.

Karataş "Sulama sondajı için iller bankası projesini buraya kaydıralım. Büyük bir alan var sulanması için. Pompa tamiratı için ise Özel İdare gerekli notları alsın.’dedi.

Köylerimizde bulunan su depoları fayans olacak. Bununla ilgili 181 bin liralık proje yapıldı’ dedi.

Köyde bulunan Kur’an Kursunu gezen Karataş diploma alma törenine de gelelim" dedi.

Kaynak: İHA