Kalp Ameliyatlarında Erken Taburcu

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Vefa Özcan, sağ göğüs boşluğundan yapılan kalp ameliyatlarının hastanın daha erken ayağa kalkması ve daha erken taburcu olmasını sağladığını söyledi.

Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'nde mitral kalp kapağı değiştirilen 32 yaşındaki Mustafa Ekizo'nun sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

8 yaşında bademcik iltihabına bağlı romatizmal kalp hastalığına yakalanan Ekizo'nun zamanla mitral kalp kapağında darlık meydana geldiği bilgisini veren Özcan, ''Yaklaşık 5 yıldır yokuş çıkmada nefes darlığı şikayeti olan Mustafa Ekizo'nun sağ göğüs boşluğundan girilerek mitral kalp kapağı değiştirildi ve tricuspid kapağı tamir edildi. Sağ göğüs boşluğundan yapılan ameliyatlar estetik görüntülerinin yanında hastaların daha az ağrı duymalarını, ameliyat yaralarının daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Ayrıca hastanın daha erken ayağa kalkması ve daha erken taburcu olması gibi avantajları da beraberinde getiriyor'' diye konuştu .
Kaynak: AA