“Kadın Girişimciliğiini Önemsiyoruz”

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Gülen Yüzler Denizyıldızı KAYMEK İhtisas Merkezi'ni ziyaret etti.

“Kadın Girişimciliğiini Önemsiyoruz”
KAYMEK Merkezler Sorumlusu Refik Tuzcu’dan kurslar ve merkezdeki faaliyetler hakkında kapsamlı bilgi alan ve KAYMEK’ten çok etkilendiğini belirten Bakır, "Merkez, çok temiz, modern bir ortamda. Bütün üniversiteye hazırlanan gençlerimize ya da iş arayan vatandaşlarımıza hizmet veriliyor." diye konuştu.

KAYMEK'in İş - Kur’a yardımcı olabilecek; işveren ile iş arayanı bir araya getirecek bir proje başlattığını ifade eden Pelin Gündeş Bakır, "Bu proje kapsamında Kayserimiz ’de işsiz kardeşlerimize iş bulmaları noktasında bu merkezin çok önemli bir görev ifa edeceğine inanıyorum ."dedi.

AK Parti olarak istihdam politikalarını önemsediklerini söyleyen Bakır, Belediyelere de bu alanda önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Özellikle kadın girişimciliğinin önündeki engelleri kaldırmayı hedef belirlediklerini dile getiren Bakır, " Kadınların gerek sosyal hayata, gerekse ekonomik hayata katkılarının sağlanmasını ve kendi potansiyellerini tamamıyla gerçekleştirmelerini destekliyoruz. Bu bağlamda meslek kursları çok büyük bir önem arz ediyor." dedi.

Bakır daha sonra merkezi gezdi, kursta bulunan öğrenciler ile de sohbet etti ve merkez hakkında bilgi aldı .
Kaynak: İHA