İzmir Valisi Cahit Kıraç Açıklama Yaptı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ''AA, Türkiye için farklı bir yapı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bilgi alışverişini sağlayan önemli bir merkez'' dedi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Vali Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kıraç, ziyarette yaptığı konuşmada, AA'nın Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, ''AA, Türkiye için farklı bir yapı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bilgi alışverişini sağlayan önemli bir merkez. Sayın Genel Müdürün de AA'ya yeni bir bakış açısı getireceğini düşünüyoruz'' dedi.

EXPO 2020 sürecinin bir ''Türkiye projesi'' olduğunu kaydeden Kıraç, İzmir'i de bu projede Türkiye'nin milli takımı olarak gördüklerini belirtti.

Takım kaptanlığını vali olarak kendisinin yürüttüğünü, takımın yöneticilerinin, taraftarlarının bulunduğunu kaydeden Cahit Kıraç, şöyle konuştu:

''EXPO Türkiye projesi olduğu için sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız da bu işin içinde. Özellikle basın kuruluşlarına bu konuda önemli görev düşüyor. Tüm kurumlarımızla, yerel ve ulusal medyamızla 2015 EXPO'sunda yarım bıraktığımız işi bu kez tamamlamak istiyoruz.''

-AA Genel Müdürü Öztürk-

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ise EXPO 2020 projesinde iletişimin büyük önem taşıdığını, organizasyon hazırlıklarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Öztürk, ''EXPO'yu almak demek, Türkiye'nin marka değerine bir şey daha katmak demektir. O yüzden Türkiye'nin ulusal haber ajansı olarak bu ulusal projenin tamamında haber yapmaya hazırız'' dedi.

AA'nın 100. yıl vizyonunu açıkladıklarını, ''kurumu uluslarası statüye kavuşturmayı'' hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Öztürk, İzmir'in Türkiye'nin dışa açılan yüzlerinden biri olduğunu, bu nedenle kentteki çalışmaları yakından izlediklerini söyledi.

AA'nın tek dilli yayınını yıl içinde 4 dile, 4 yılda 11 dile çıkaracaklarını dile getiren Öztürk, hem EXPO 2020, hem de basın sponsoru oldukları Uluslararası İzmir Fuarı gibi organizasyonlardaki gelişmeleri anında dünyaya duyurmayı amaçladıklarını bildirdi.

Öztürk, ziyaret sonunda Vali Kıraç'a, AA'nın yeni kurumsal kimliğini yansıtan çeşitli hediyeler verdi. Vali Kıraç da, Öztürk'e İzmir'i tanıtan kitap takdim etti.

Ziyarette İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergun, AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Alaattin Kaya da yer aldı .
Kaynak: AA